Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle in oefenduel langs NAC Breda

PEC Zwolle heeft donderdagmiddag een besloten oefenduel gespeeld. Op bezoek bij NAC Breda in Zundert zegevierden de Zwollenaren met 2-4. Voor rust vielen vijf van de zes doelpunten. Gervane Kastaneer en Mees de Wit scoorden tweemaal. Na rust kregen veel jongelingen speeltijd van trainer/coach Art Langeler.

Heer en meester

Op het trainingscomplex van de Bredanaars in Zundert had PEC Zwolle geen kind aan de nummer 12 uit de Eerste Divisie. Al snel noteerde het via uitblinker Gervane Kastaneer de eerste kans, maar de aanvaller zag zijn hard uithaal nog knap onder de lat vandaan geslagen worden. Een al net zo hard schot van Dean Huiberts trof eveneens geen doel. Daarna ging het hard. Mees de Wit trof na achttien minuten doel op aangeven van Bram van Polen en een minuut later scoorde Gervane Kastaneer na goed voorbereidend werk van Luka Adzic uit de draai de 0-2. Van Polen schoot zelf ook nog bijna raak, maar zag dat de vingertoppen van doelman Roy Kortsmit dat voorkwamen. Vervolgens vielen er binnen zes minuten drie treffers. Eerst scoorde Kastaneer zijn tweede na een fijne voorzet van Kenneth Paal, waarna De Wit op aangeven van Adzic de 0-4 op het scorebord zette. NAC Breda, tot dan toe nauwelijks nog van de eigen helft af geweest, kwam toch nog tot scoren toen Kaj de Rooij een aanval vakkundig afrondde.

Verjonging

Aan het begin van de tweede helft vier wissels aan Zwolse zijde. Jesse Vermaning, Ryan Koolwijk, Eliano Reijnders en Elikia Mbinga verschenen aan de aftrap. Voor Bram van Polen, Rico Strieder, Mustafa Saymak en Dean Huiberts zat het duel er daarmee op. Vermaning vormde met Siemen Voet het centrum, terwijl De Wit, die voor rust een aanvallende rol had, nu als rechtsback stond geposteerd. Na rust ging het duel veel meer gelijk op. Na een goed uur verjongde trainer/coach Art Langeler zijn team verder met het inbrengen van Quinten van den Heerik voor Kastaneer en Jarno Westerman voor Adzic. NAC kwam meer aan voetballen toe en kwam via invaller Milan Vanacker ook nog tot scoren: 2-4. Hierna nam PEC Zwolle het heft weer in handen maar kwam het ondanks twee goede mogelijkheden voor Thomas van den Belt (ragfijn passje van Paal) en Reijnders niet meer tot scoren.

NAC Breda – PEC Zwolle: 2-4 (1-4).

Opstelling NAC Breda: Kortsmit, Ligeon, Silva, De Rooij, Mashart, Rutten, Rösler, Kotzebue, Bel, Cagro en Buffonge.

Opstelling PEC Zwolle: Hauptmeijer, Van Polen (46’ Vermaning), Voet, Paal, Saymak (46’ Reijnders), Kastaneer (62’ Van den Heerik), Huiberts (64’ Mbinga), Adzic (66’ Westerman), Strieder (46’ Koolwijk), Van den Belt en De Wit.