Nieuws

PEC Zwolle houdt van een snow-show, vernietigt FC Volendam met 0-5!

PEC Zwolle maakt gebruik van crisis bij FC Volendam.

Op deze koude zaterdagavond moest de ploeg van trainer Johnny Janssen op bezoek in het vissersdorp Volendam waar aan de boorden van het IJsselmeer FC Volendam wacht. De afgelopen week was het erg onrustig bij de club met het door de RvC afzetten van het voltallige bestuur en daarna vertrok ook nog eens het technisch hart waardoor trainer Matthias Köhler vandaag voor het laatst op de bank zat en het dus vanaf zondag geen TS meer heeft. Kan PEC Zwolle gebruik maken van de onrust in het Kras Stadion?

Het begin van de wedstrijd was duidelijk aftasten van beide kanten maar beide ploegen kregen ook een paar goede kansen. Zo was de eerste kans voor de thuisploeg als in de Zach Booth te snel is voor Bram van Polen maar Jasper Schendelaar kan redding brengen. Twee minuten later een mogelijkheid voor Lennart Thy als Odysseus Velanas de bal laag voorgeeft en de spits de bal niet langs keeper krijgt. Een schot van Thomas Lam wordt goed gekeerd door de Volendam goalie. De grootste kans is dan voor Robert Mühren als hij na een voorzet van George Cox alleen voor Jasper Schendelaar komt maar de bal slecht aanneemt en de bak van de voet af laat springen. Schoten van Bilal Ould-Chikh en Younes Namli treffen dan geen doel en zo blijft het bij rust 0-0.
PEC Zwolle komt beter uit de kleedkamer en neemt direct het doel van de thuisploeg onder vuur via o.a. Zico Buurmeester. In de 56sten minuut een behoorlijke kans voor de thuisploeg als hij met een zwabberbal Jasper Schedelaar onder vuur neemt maar de doelman kan het schot keren en in de rebound is het Robert Mühren die onbesuisd overschiet. Direct daarna een serieuze kans voor Davy van den Berg maar hij schiet de bal in kansrijke positie over. Even later is het dan raak als een Younes Namli een schitterende pass geeft op Odysseus Velanas die achter de verdediging komt en de bal prima aanneemt en de bal binnenschiet, 0-1. Inmiddels is het ook weer gaan sneeuwen in Volendam, natte sneeuw wel te verstaan.

Drie minuten later is het weer raak als Anselmo Garcia McNulty de bal diep speelt op Odysseus Velanas en die geeft de bal met de buitenkant voet voor op de zojuist ingevallen Ferdy Druijf en die schiet de 0-2 in de hoek. Zo slaat PEC Zwolle in drie minuten tijd twee keer toe. In de 67ste minuut slaat Ferdy Druijff weer toe als Anselmo Garcia McNulty een voorzet geeft vanaf links en de ingevallen spits de 0-3 binnenkopt. Daarna gaan vele mensen het stadion verlaten en laten de wedstrijd voor wat het is.

In de 81ste minuut is het bijna Bram van Polen die dichtbij een goal is maar Mio Backhaus kan het schot tot corner verwerken. Lennerat Thy had graag de bakl willen hebben want hij stond er misschien beter voor. Toch was Lennart Thy niet boos want uit de corner is het dezelfde Lennart Thy die bij de eerste paal de 0-4 binnenkopt. Bijna massaal gaan dan de supporters van de thuisploeg naar huis, uitgezwaaid door de fans van PEC Zwolle.

Vier minuten voor het einde van de officiële speeltijd is het Ferdy Druijff die zijn hattrick maakt als hij vanaf een meter of twintig in de benedenhoek binnen schiet en zo de stand op 0-5 brengt. Wat een weelde voor PEC Zwolle en dit past precies in de situatie waarin FC Volendam zit. Bestuurlijke crisis en nu ook sportieve crisis. Daar heeft PEC Zwolle geen boodschap aan en neemt de drie punten mee terug naar Zwolle.

FC Volendam: Mio Backhaus, Oskar Buur (Xavier Mbuyamba), Benaissa Benamar (Brian Plat), Josh Flint, George Cox, Milan de Haan (Lequincio Zeefuik), Damon Mirani (Robin Maulun), Calvin Twigt, Bilal Ould-Chikh, Robert Mühren, Zach Booth (Garang Kuol)

PEC Zwolle: Jasper Schendelaar, Bram van Polen, Sam Kersten, Thomas Lam, Anselmo Garcia McNulty (Nico Serrano), Ryan Thomas (Anouar el Azzouzi), Davy van den Berg, Younes Namli, Zico Buurmeester (Ferdy Druijff), Odysseus Velanas (Eliano Reijnders), Lennart Thy

Scheidsrechter: Dennis Higler

Gele kaart(en) FC Volendam: Calvin Twigt, Lequincio Zeefuik