Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle haalt bezem door selectie maar Bram van Polen mag blijven

De bezem gaat de komende zomer door de selectie van PEC Zwolle en laten een compleer elftal gaan. Dit laat de club donderdag weten.

De aflopende contracten van Kenneth Paal, Pelle Clement, Yuta Nakayama, Rico Strieder, Ryan Koolwijk en Luka Adzic zijn formeel opgezegd. Clubs dienen spelers daar voor 1 april uitsluitsel over te geven. Ook huurspelers Oussama Darfalou, Slobodan Tedic, Daishawn Redan, Max de Waal en Djavan Anderson keren na dit seizoen niet meer terug in het MAC3PARK stadion.

PEC hoopt Bram van Polen, Mustafa Saymak en Thomas van den Belt wel te behouden. Met het drietal is de club in gesprek om hun aflopende verbintenissen te verlengen. De 36-jarige aanvoerder kan daarmee aan zijn zestiende seizoen in Overijssel beginnen. Hij gaf zelf al aan nog door te willen en wie zou dat weigeren?

De ploeg van coach Dick Schreuder wacht nog een flinke opgave om zich te verzekeren van nog een jaar Eredivisie. PEC staat momenteel laatste en heeft twee punten minder dan nummer zestien Fortuna Sittard. Willem II, dat op de 'veilige' vijftiende plek staat, heeft drie punten meer.