Nieuws

PEC Zwolle haalt 2e keeper

Na de ervaren Kostas Lamprou heeft PEC Zwolle binnen een week een 2e keeper gehaald. Het gaat om Jasper Schendelaar. Een 20 jarige doelman die afkomstig is van AZ maar was verhuurd aan Telstar

Zaakwaarnemer Bert van Dun laat aan NH Sport weten dat de Alkmaarder komend seizoen tweede keeper zal zijn in Zwolle. "Het is de bedoeling dat hij de concurrentiestrijd aangaat met Kostas Lamprou. In mijn ogen heeft hij een fantastisch jaar bij Telstar beleefd. Ik denk dat hij zich via deze weg goed kan ontwikkelen."

Schendelaar speelde op jonge leeftijd voor Alcmaria Victrix en De Foresters, voordat hij in 2013 aansloot bij de jeugdopleiding van AZ. In 2016 maakte de toen 15-jarige Schendelaar zijn officieuze debuut voor de Alkmaarders. In een oefenduel met de Polderse Selectie (9-0 winst) stond hij een helft onder de lat. In het seizoen 2018/2019 maakte Schendelaar zijn officiële debuut in het betaalde voetbal in het shirt van Jong AZ.

Mike Willems, technisch manager bij PEC, is verheugd met de komst van Schendelaar. "Jasper is een talentvolle doelman met een eigen stijl. Wij hebben de laatste jaren veelvuldig wedstrijden van Jasper bezocht en daarin heeft hij ons overtuigd. Nu is het aan hem op hier in Zwolle naam te maken en zich te laten gelden." Schendelaar is na Kostas Lamprou de tweede doelman die PEC vastlegt in één week tijd. Lamprou verbond zich afgelopen donderdag voor twee seizoen aan De Blauwvingers.