Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC ZWOLLE GEPROMOVEERD NAAR EREDIVISIE

Kan Almere City vanavond weer het promotiefeestje voor PEC Zwolle verpesten of laten de Zwollenaren dat niet toe. Dat is de vraag voor vanavond. PEC Zwolle heeft aan een gelijkspel genoeg om promotie veilig te stellen.

De eerste grote kans in de wedstrijd is voor de thuisploeg als Stije Resink de bal aftroggelt van een Zwollenaar en de bal voorgeeft op Lance Duijvenstijn en die kopt de bal voor de voeten van Álvaro Peña en die kan vrij inschieten maar schiet recht en veel te slap op Jasper Schendelaar die de bal makkelijk kan pakken.

De eerste echte kans voor PEC Zwolle zien we in de 18e minuut als na langdurig balbezit de bal komt bij Dean Huiberts en die kan in kansrijke positie schieten maar op het laatste moment Theo Barbet die het schot kan blokken. In minuut 28 een aanval van PEC Zwolle over rechts en een voorzet van Dean Huiberts wordt door Lennart Thy via de grond net over geschoten.

In minuut 38 wordt de wedstrijd dan tijdelijk gestaakt omdat er onweer boven het Yanmar Stadion is en dat is een prima beslissing van scheidsrechter Kamphuis. Na een vijftiental minuten gaat de wedstrijd verder maar er gebeurt niet veel meer en dan gaat men echt rusten.

PEC Zwolle begint iets beter aan de tweede helft en ze krijgen dan ook de eerste mogelijkheid maar de poging van Davy van den Berg is niet te moeilijk voor Nordin Bakker. In de 63ste minuut het volgende gevaar als Bart van Hintum een vrij trap mag nemen aan de rechterkant van het veld en bij de eerste paal is het Lennart Thy die een beetje vallend kan koppen maar Nordin Bakker red prima en in de tegenstoot is het invaller Anthony Limbombe die Bram van Polen voorbij snelt en de bal voorgeeft maar dan is er niemand van Almere City voor de goal.

In de 71ste minuut mag Almere City een vrije trap nemen aan de rechterkant en een meter of negen vanaf de achterlijn en die neemt Jorrit Smeets en is het bij de eerste paal Stije Resink die de bal in de verre hoek kopt en zo staat het 1-0. Met deze stand dus nog geen definitieve promotie voor PEC Zwolle. Twee minuten later is het weer anders want uit een hoekschop van PEC Zwolle kopt Thomas van den Belt de gelijkmaker binnen, 1-1. Met deze stand dus wel een feestje in Zwolle. PEC Zwolle krijgt daarna de betere mogelijkheden en vooral de invallers brengen nieuw elan en kansen. Uit één van die mogelijkheden moet Apostolos Vellios eigenlijk de tweede treffer maken. Vier minuten komen er dan bij en in de allerlaatste seconden moest Japser Schendelaar nog een geweldige redding doen op een prima kopbal van Stije Resink en direct daarna fluit Jochem Kamphuis af en kan het feest beginnen. De spelers van PEC Zwolle rennen met man en macht naar het uitvak en klimmen in de hekken om het feest te vieren met de eigen supporters. PEC ZWOLLE IS GEPROMOVEERD NAAR DE EREDIVISIE.

Opstelling Almere City: Nordin Bakker, Hamdi Akujobi, Damian van Bruggen, Theo Barbet (Joey Jacobs), Manel Royo, Álvaro Peña (Ilias Alhaft), Stije Resink, Pascu (Anthony Limbombe), Lance Duijvenstijn, Jorrit Smeets, Kornelius Hansen (Jeredy Hilterman)

Opstelling PEC Zwolle: Jasper Schendelaar, Bram van Polen, Thomas Beelen, Bart van Hintum, Dean Huiberts, Thomas van den Belt, Ryan Thomas (Sam Kersten), Davy van den Berg (Anthony Fontana), Younes Taha (Daijiro Chirino), Haris Medunjanin (Gervane Kastaneer), Lennart Thy (Apostolos Vellios)

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

Gele kaart(en) Almere City: Álvaro Peña

Gele kaart(en) PEC Zwolle: Davy van den Berg, Bart van Hintum, Ryan Thomas, Apostolos Vellios