Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle geeft koppositie weg na verlies in Eindhoven

PEC Zwolle heeft vanavond in Eindhoven op Sportpark De Herdgang de koppositie in de KKD weggegeven aan provinciegenoot Heracles, wel op doelsaldo maar na de 3-1 nederlaag tegen Jong PSV staat PEC Zwolle nu op plek 2.

De thuisploeg had het vooral aan keeper Roy Steur te danken dat het niet op achterstand kwam want in het eerste half uur verrichte hij een paar prima reddingen. Kansen van Lennart Thy werden onschadelijk gemaakt.

Vervolgens opende Jason van Duiven de score met een harde schuiver maar de PSV talenten konden niet lang van de voorsprong genieten want na een voorzet van Bart van Hintum kopte Jenson Steelt de bal achter zijn eigen doelman. Dean Huiberts kreeg nog een goede kans maar zijn schot ging net voorlangs.

Na rust kwam PEC Zwolle weer op achterstand als Jason van Duiven de bal in de zestien meter kort terugspeelt op Livano Comenencia en die schiet hard en hoog binnen, 2-1. Een minuut of tien later was het Ryan Thomas die via een PSV been net naast schiet.

PEC Zwolle gaf daarna alles om toch een resultaat mee te nemen maar het zat de ploeg ook niet mee want tot drie keer toe werd het aluminium geraakt. In de absolute slotfase strooide de Eindhovense talenten nog meer zout in de Zwolsche wonde want Simon Colyn draaide in de zestien meter heel simpel weg van Bart van Hintum en schoot droog de 3-1 binnen achter Jasper Schendelaar.

Het bleef bij de 3-1 en met deze uitslag pakt Heracles Almelo de koppositie over van PEC Zwolle, wel op doelsaldo maar dat telt ook, +56 om +53.

Opstelling Jong PSV: Roy Steur, Livano Comenencia, Jenson Steelt, Emmanuel van de Blaak, Fedde Leysen, Simon Colyn, Mohamed Nassoh, Mathijs Tielemans, Jason van Duiven, Fode Fofana (August Priske), Dante Sealy (Matteo Dams)

Opstelling PEC Zwolle: Jasper Schendelaar, Bram van Polen, Thomas Beelen, Sam Kersten, Bart van Hintum, Dean Huiberts (Hicham Acheffay), Anthony Fontana (Gervane Kastaneer), Ryan Thomas (Daijiro Chirino), Taha (Apostolos Vellios), Lennart Thy, Haris Medunjanin

Scheidsrechter: Kevin Puts

Gele kaart: Livano Comenencia