Nieuws

PEC Zwolle geeft een verklaring voor absentie Daishawn Redan

Op dit moment gaan er een aantal verhalen rondom Daishawn Redan de ronde maar PEC Zwolle geeft duidelijkheid omtrent de aanvaller want hij is geblesseerd. 

PEC Zwolle huurt de aanvaller van het Duitse Herta BSC maar maakt in Zwolle niog heel weinig indruk, nadat hij dat ook al niet deed bij FC Groningen die hem ook al eens huurden.

In het duel met RKC eiste hij de hoofdrol op door een strafschop huizenhoog over te schieten en sindsdien is het stil. Redan zou geblesseerd zijn, maar een ander verhaal is dat hij na de wedstrijd tegen RKC niet meer rond het stadion gesignaleerd is en in de winterstop weg wil. De afwezigheid van Redan roept dus veel vragen op. Het fanaccount ForzaPECZwolle gebruikte gekscherend de #waarisredan.

PEC-directeur Marcel Boudesteyn zegt dat een blessure de reden van Redans afwezigheid is. In verband met privacy doen clubs nooit mededelingen over de aard van de blessure. "Maar hij is dus geblesseerd en op de weg terug. We hebben goede hoop dat hij snel weer aan kan sluiten", laat hij weten aan VoetbalPrimeur.

Redan keert na het seizoen weer terug naar Hertha, dat hem nog tot 2024 onder contract heeft staan.