Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle "fans " vallen kinderen aan in Eindhoven

Zogenaamde "fans"" van PEC Zwolle hebben vrijdagavond een groepje kinderen aangevallen en geslagen na de nederlaag tegen FC Eindhoven. Er is sprake van echte mishandeling. Na de wedstrjd in het Jan Louwers Stadion braken zochten zo'n tien tot vijftien "fans" gehuld in bivakmutsen de confrontatie meldt Omroep Braband en ze gingen op kinderen af die op een hockeyveldje aan het voetballen waren en die jongens van ongevaar veertien en vijftien jaar werden geslagen en bedreigd. Tijdens de wedstrijd braken er ook al rellen uit in het uitvak.  

"Toen de wedstrijd was afgelopen, kwam er een grote groep jongens op de kinderen af gerend", vertelt een moeder van één van de kinderen. "Ze waren duidelijk op oorlogspad, want ze droegen bivakmutsen en sommige hadden een stalen stang bij zich. Een van de kinderen is daarmee in zijn nek geslagen. Ze begonnen uit het niets op de kinderen in te slaan."

Uiteindelijk kwam de politie tussenbeide. Sommige kinderen liepen verwondingen op aan hun nek of hoofd, maar niemand raakte zwaar gewond. Wel zijn ze erg geschrokken. Ook agenten werden door relschoppers bekogeld met stenen, straatmeubilair en volle blikken bier. De politie wist uiteindelijk één aanhouding te verrichten.

De laatste maanden is veel te doen om misdragingen van voetbalsupporters. Hoewel de politie eerder waarschuwde dat de maat bijna vol is, lijkt dat de hooligans niet af te schrikken.