Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle door naar de volgende ronde in beker

Screenshot_20221020-224503_Twitter

Vanavond moest PEC Zwolle aantreden op Sportpark De Boskamp in Hardenberg tegen 2e divisionist HHC Hardenberg. Een wedstrijd tussen twee ploegen uit Overijssel. De Hardenbergers doen het prima in de 2e divisie en staan op plaats 5 met maar twee punten achterstand op koplopers Quick Boys en De Treffers. In de gelederen van HHC o.a. oud Zwollenaar Jesper Drost maar ook andere spelers met prof ervaring zoals Gersom Klok en Jurjan Mannes ( FC Enmen), Mathias Jones (FC Groningen) en Matthijs Hardijk (Jong AZ). Wat kan PEC Zwolle laten zien?
De opstellingen:

Screenshot_20221020-224618_Twitter  Screenshot_20221020-224441_Twitter

Scheidsrechter hedenavond is Jochem Kamphuis en om iets over 21.00 uur gaf hij het sein begin wedstrijd. Enorme rookpotten werden ontstoken en daarom duurde het wat langer voordat de wedstrijd begon. PEC Zwolle nam vanaf het begin het initiatief in de wedstrijd en dat mocht je ook verwachten en bij balbezit van PEC Zwolle trokken de amateurs, voorzover je daarvan mag spreken, zich massaal terug op eigen helft.

Het is wachten tot de 18e minuut voor de eerste echte kans voor PEC Zwolle en dan is het ook direct raak. Thomas van den Belt geeft een lange pass op rechts naar Melayro Bogarde die de bal direct voorgeeft en daar staat Apostolos Vellios om de 0-1 binnen te tikken. Dat noemt men effectief zijn.

De eerste gele kaart in de wedstrijd is in de 24ste minuut voor Serge Fatima nadat hij Tomislav Mrkonjić neerschoffelde net buiten de 16 meter.

In de 33e minuut moet Mike Hauptmeijer voor het eerst echt in actie komen nadat Matthijs Hardijk een vlammend schot loslaat maar de PEC goalie is attent en stopt de inzet. Even later krijgt Gabi Caschili een gele kaart nadat hij een tegenstander van achter tackelt en ook Bram van Polen krijgt een gele kaart na onbesuisd inkomen en met de arm omhoog tegen Jesper Drost. In de laatste minuut van de eerste helft eindelijk weer een kans voor PEC Zwolle als vanuit een omschakeling Gabi Caschili de bal naar binnen speelt en kan Jordy Tutuarima kan uithalen maar zijn schot gaat naast. Er komen dan twee minuten extra tijd bij en in die twee minuten gebeurt niets en zo gaan beide ploegen met de 0-1 voorsprong voor PEC Zwolle naar de kleedkamer.

Screenshot_20221020-224319_Twitter

Bij PEC Zwolle is Rav van den Berg in de ploeg gekomen voor Sam Kersten en al snel krijgt PEC Zwolle een kans als Dean Huiberts kan schieten maar op het laatste moment is het Serge Fatima die kan blokken. In de 48ste minuut moet Mike Hauptmeijer een prima redding verrichten op een goed schot van Matthijs Hardijk die vanaf randje 16 meter hard uithaalt. Hier komt PEC Zwolle goed weg.

In de 57ste minuut moet HHC Hardenberg met tien man verder als Serge Fatima zijn tweede gele kaart krijgt na een overtreding op Apostolos Vellios. Een lange bal neemt de verdediger op de borst aan en dan springt de bal van hem weg en kan Apostolos Vellios de bal onderscheppen en wordt dan best hard geraakt door de verdediger en die moet dus het veld verlaten. Kunnen de mannen van Dick Schreuder gebruik maken van de numerieke meerderheid en de score een hoger aanzien geven?

In de 66e minuut gaan beide ploegen wisselen en haalt PEC Zwolle Apostolos Vellios en Tomislav Mrkonjić naar de kant en komen Lennart Thy en Chardi Lanu binnen de lijnen en bij HHC gaan Matthijs Hardijk, Rob van der Leij en Jurjan Mannes naar de kant en komen Glenn Kobussen, Joeri Church en Mike Veenstra binnen de lijnen en binnen een minuut krijgt laatstgenoemde een gele kaart na een pittige tackle en even later is het de beurt aan Danny Bouws die ook geel ontvangt.

Gabi Caschili gaat dan nog naar de kant en staat zijn plaats af aan Davy van den Berg. Een grote kans is er in de 74ste minuut voor Thomas van den Belt als hij een voorzet van Jordy Tutuarima kan binnen tikken alleen hij vergeet de bal te raken en even later raakt Lennart Thy de paal.

HHC Hardenberg gaat in de 88ste minuut nog eens wisselen en brengt aanvaller Mike Reuvers voor verdediger Danny Bouws, aan aanvallende wissel dus.

In de 90ste minuut de kans voor PEC Zwolle om aan alle onzekerheid een einde te maken als Chardi Landu alleen voor keeper Nick Borgman komt maar de bal tegen de keeper aanschiet. Er komen dan vier minuten extra tijd bij en gaat PEC Zwolle nog eens wisselen en brengt nog Dean Guezen voor Dean Huiberts. Via een vrije trap probeert de thuisploeg in de laatste minuut nog een verlenging af te dwingen door alles en iedereen mee te laten komen maar het lukt niet en zo gaat PEC Zwolle door naar de volgende ronde. Over het spel moeten we maar zwijgen want het resultaat telt.