Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle blijft meedoen om de titel na winst op Roda JC.

Gisteravond speelde PEC Zwolle de laatste thuiswedstrijd in de KKD en Roda JC was te gast. Volgende week nog de uitwedstrijd tegen Helmond Sport en dat ia het over wat de KKD betreft. Spanning genoeg nog want wie wordt kampioen?

De spelers kwamen onder een vuurwerkshow op het veld en trainer Dick Schreuder werd gehuldigd want hij is verkozen tot beste trainer van de vierde periode.

Kansen genoeg in de eerste helft alleen het ontbrak aan doelpunten. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op voorspong vanaf elf meter nadat Younes Taha werd neergelegd en Lennart Thy koeltjes de 1-0 binnen schoot.

De grootste kansen waren voor Bram van Polen, die na een fraaie combinatie de bal op de paal schoot, en Haris Medunjanin, maar de routiniers wisten het doel niet te vinden.

In de tweede helft ging de thuisploeg verder waar het in de eerste helft mee bezig was en dat was aanvallen en te proberen het publiek meer goals te schenken. Zeven minuten na rust was het dan 2-0 als en wat voor een 2-0. Vanaf een meter of twintig knalde Haris Medunjanin de bal zo in de kruising.

Na dit prachtig doelpunt kwam Roda JC er meer en meer uit en werden steeds gevaarlijker en tien minuten na de 2-0 staat het maar zo 2-1 als Lennart Hartjes binnenwerkt. Het spel golfde vervolgens op en neer. Gaby Caschili kreeg in de omschakeling een reuzenkans, maar zijn poging ging via een Roda-verdediger naast. Aan de overkant was invaller Romano Postema gevaarlijk, maar Jasper Schendelaar tikte de bal knap uit de hoek.

Het mooiste in de wedstrijd werd bewaard tot de 89ste minuut als invaller Apostolos Vellios met een wonderscone omhaal de bal in de kruising jaagt, 3-1.

Na een korte onderbreking had Vellios ook nog een kans op de 4-1, maar keeper Hamers was alert. Ook Roda JC kreeg nog kansen, maar Schendelaar zorgde ervoor dat de marge van twee gehandhaafd bleef.

PEC Zwolle – Roda JC: 3-1 (1-0).

Toeschouwers: 14.000

Scheidsrechter: Van der Eijk

Gele kaarten: SIeben, Postema (Roda JC)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Huiberts, Chrinio (68. Tutuarima), Beelen, Van Polen, Van Hintum, Caschili (78. Zitman), Thomas, Medunjanin, Taha (79. Vellios), Thy

Opstelling Roda JC Kerkrade: Hamers, Joppen, Hartjes, Vente, Bijleveld, Sieben (83. Sposito), Daneels (68. Postema), Schuurman, Lambrix, Van der Heide (58. Limbombe), Reith

MatchWorks Man of the Match: Tolis Vellios