Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle blijft in spoor van koploper Heracles na winst op Helmond Sport.

Na een korte onderbreking moesten PEC Zwolle en Helmond Sport op een koude maandagavond om 21.00 uur de competitie hervatten. Twee wedstrijden moeten de ploegen in de KKD weer spelen en dan is er weer een pauze, vreemde zaak maar het is niet anders. PEC Zwolle moest vanavond winnen om de aansluiting met koploper Heracles te behouden.

Vanaf minuut één nam de thuisploeg het heft in handen en in de 8e minuut de eerste grote kans als Luis Görlich een voorzet vanaf links net voorbij de tweede paal terug kopt en Lennart Thy en Younes Taha de bal niet binnen kunnen werken. In de 19e minuut is het Bram van Polen die een inzet van Eros Maddy moet blokken na een spaarzame aanval van de gasten anders had de spits van Helmond Sport gevaarlijk kunnen schieten.

PEC Zwolle is duidelijk de betere ploeg maar kunnen moeilijk een gaatje vinden in de hechte defensie van de gasten en ook is men slordig in de passing. Een schot van Thomas van den Belt gaat net naast in de 25ste minuut maar voor de rest creëert de thuisploeg weinig tot geen kansen. Tot de 30ste minuut als Thomas van den Belt vanaf de rechterkant naar binnen trekt en de bal door de benen speelt van Michael Chacó en dan met links uithaalt en de bal verdwijnt stijf in het hoekie naast keeper Mike Havekotte, 1-0.

Een minuut of vijf voor rust een snelle aanval van de thuisploeg en Lennart Thy speelt Younes Taha in en die schiet maar in de handen van de keeper. Een minuut voor rust een schot van Younes Taha die net naast gaat en zo blijft het bij rust 1-0.

De eerste grote kans in de tweede helft is voor de thuisploeg als Lennart Thy vanuit een hoekschop de bal op de buitenkant van de paal kopt. PEC Zwolle blijft heer en meester maar kansen creëren is nog een probleem. Er gaat ook veel mis in het aanvalsspel van de Zwollenaren. Een kopbal van Lennart Thy na een voorzet van Thomas van den Belt gaat ook net over. Zo krijgt de thuisploeg wat mogelijkheden maar het lukt ze niet om afstand te nemen.

In de 72ste minuut scoort Thomas Beelen maar zijn inzet wordt afgekeurd door de assistent-scheidsrechter wegens buitenspel maar als je de beelden bekijkt is de goal onterecht afgekeurd want het was duidelijk geen buitenspel. Wat jammer voor de man die vanavond terug keerde na een zware blessure, Thomas Beelen.

In de 77ste minuut moet de thuisploeg de score uitbouwen als Bram van Polen op links de bal speelt op Jordy Tutuarima en die geeft hem ineens voor en Younes Taha staat geheel vrij om af te werken maar schiet de bal tegen Mike Havekotte aan, wat een kans. In de 3e minuut van de extra tijd komt PEC Zwolle goed weg als een kopbal vanuit een corner via Jafar Arias en de kluts gewoon achter de lijn door Jasper Schendelaar weg gehaald wordt maar de scheidsrechter of zijn assistent ziet het niet maar op tv lijkt het dat de bal achter de lijn was en een goal dus. Hij telt niet en zo blijven de drie punten in Zwolle en kan de thuisploeg zich opmaken voor de laatste wedstrijd van 2022 en die gaat naar Kerkrade waar vrijdag a.s. Roda JC de tegenstander is.

PEC Zwolle: Jasper Schendelaar, Bram van Polen, Rav van den Berg, Bart van Hintum, Luis Görlich (Daijiro Chirino) , Davy van den Berg (Thomas Beelen), Thomas van den Belt (Gabi Caschili), Jordy Tutuarima (Sam Kersten), Samir Lagsir, Younes Taha, Lennart Thy

Helmond Sport: Mike Havekotte, Bram van Vlerken, Tom Beugelsdijk, Flor van den Eynden, Bryan van Hove, Michael Chacón, Elmo Lieftink, Wassim Essanoussi, Peter van Ooijen (Hakon Lorentzen), Arno van Keilegom, Eros Maddy (Jafar Arias)

Gele kaarten PEC Zwolle: Younes Taha

Gele kaarten Helmond Sport: Wassim Essanoussi, Flor van den Eynden

Scheidsrechter: Laurens Gerrets