Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle begint 2024 met een punt

PEC Zwolle begon het jaar 2024 met een thuiswedstrijd tegen de oude ploeg van trainer Johnny Jansen SC Heerenveen. Een pikante wedstrijd dus voor de trainer van de Blauwvingers en een wedstrijd die hij dolgraag wilde winnen uiteraard.

Het begin was niet florissant voor de thuisploeg want al na zes gaat de bal op des tip voor de gasten. Een overtreding van Anour el Azzouzi bleek, na inmenging van de VAR, binnen de zestien te zijn, terwijl de scheidsrechter de bal er buiten had gelegd en dus ging de bal op de stip. Anas Tahiri benutte het buitenkansje, 0-1. Daarna bleef de ploeg uit Heerenveen de betere en kreeg genoeg mogelijkheden om de score te verdubbelen maar dankzij een uitstekende keepende Jasper Schendelaar bleef de achterstand beperkt tot één goal. Onder andere Pelle van Amersfoort kreeg een paar kansen maar kon de Zwolle goalie dus niet verschalken. De thuisploeg werd eigenlijk alleen gevaarlijk via een rush van Ody Velanas die Lennart Thy een kopkans gaf maar die ging er niet in. Zo bleef het bij rust 0-1.

PEC Zwolle begon goed aan de tweede helft en kreeg via Lennart Thy en Bram van Polen goede mogelijkheden maar beide pogingen gingen naast. Na ongeveer een uur spelen kreeg de thuisploeg onverwacht hulp van SC Heerenveen goalie Andries Noppert als die een terugspeelbal wil wegtrappen maar via een polletje stuit de bal omhoog en schiet hij de bal voor de voeten van Younes Namli en die schoot de 1-1 binnen.

De gasten uit Heerenveen kregen daarna nog weer een paar mogelijkheden om weer op voorsprong te komen maar stuiten iedere keer weer op Jasper Schendelaar. Zo hield de goalie o.a. Pelle van Amersfoort en Osame Sahraoui van scoren af. Vaak is het dan zo als een goal niet valt aan de ene kant dan wel aan de andere kant en dat was nu ook zo want 73ste minuut komt de thuisploeg maar zo op voorsprong als Lennart Thy een voorzet bij de tweede paal kan binnenkoppen, 2-1. Vlak daarna had PEC Zwolle over geluk niet te klagen want Pawel Bochniwiecz kopte een bal op de paal maar Lennart Thy had via een snelle counter de derde goal op zijn schoen maar hij miste. In de extra tijd werd het dan toch 2-2 als Ché Nunnely een bal binnenfrommelt. Zo houden beide ploegen een punt over aan deze wedstrijd.

Opstelling PEC Zwolle: Jasper Schendelaar, Bram van Polen, Sam Kersten, Thomas Lam, Damian van der Haar (Dean Huiberts), Younes Namli, Anouar el Azzouzi (Nick Fichtinger), Davy van den Berg, Odysseus Velanas, Ferdy Druijff (Eliano Reijnders), Lennart Thy

Opstelling SC Heerenveen: Andries Noppert, Oliver Braude (Denzel Hall), Sven van Beek, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert, Thom Haye, Anas Tahiri (Osame Sahraoui), Patrik Wålemark (Ché Nunnely), Luuk Brouwers, Simon Olsson, Pelle van Amersfoort (Daniel Karlsbakk)

Scheidsrechter: Danny Makkelie

Gele kaart(en) PEC Zwolle: Sam Kersten,

Gele kaart(en) SC Heerenveen: Anas Tahiri, Mats Köhlert