Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle baalt van Heracles

Minister Kuipers had afgelopen dinsdagavond goed nieuws voor de voetbalfans want de stadions mogen weer open en ook zijn er weer uitsupporters welkom. Alleen de wedstrijd tussen Heracles Almelo zal toch zonder fans van PEC Zwolle gespeeld worden. Daar heeft PEC Zwolle begrijpelijk geen begrip voor. 

PEC Zwolle speelt zondag thuis tegen FC Groningen en wil dan wel bezoekende fans toelaten. Die vlieger zal dus op 26 februari echter niet opgaan in Almelo. "We hebben nu begrepen dat er wel een aantal toeschouwers in het uitvak wordt toegelaten, maar dat dit geen uitsupporters zullen zijn. Dat maakt het voor ons extra zuur. We vinden dat ongepast", reageert algemeen manager Jeroen van Leeuwen in De Stentor. "Je zou denken dat met goede afspraken onze supporters die plekken in kunnen nemen. Wij gaan ervan uit dat we die afspraken kunnen maken."

Van Leeuwen hoopt er in de komende anderhalve week alsnog uit te komen met zijn collega's van Heracles. "Je moet oplossingsgericht zoeken. Dan zou je bijvoorbeeld 50 procent van de normale capaciteit aan uitsupporters kunnen ontvangen. We hopen en verwachten dat Heracles daar met ons en de gemeente Almelo uit kan komen." Zo niet, dan gaat PEC kijken naar alternatieven voor de geïnteresseerde fans.

De Overijsselse derby belooft een spannende te worden, gelet op de revival van PEC. De ploeg van Dick Schreuder staat nog steeds laatste, maar besloot de eerste seizoenshelft met zes punten en heeft er nu al zestien. Het gat met nummer twaalf Heracles is momenteel zeven punten.