Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle 2 en FC Groningen 2 in evenwicht

PEC Zwolle en FC Groningen speelden vandaag twee wedstrijden tegen elkaar. De eerste speelde men om 13.00 uur op het prachtig veld van de vv Wijthmen waar PEC Zwolle vaak traint. Je kunt zeggen dat deze wedstrijd werd gespeeld door veel wissels van het eerste elftal aangevuld met spelers van o21.

PEC Zwolle: Duke Verduin, Anouar el Azzouzi, Dajiro Chirino, Victor Dedes, Nick Fichtinger, Anselmo Garcia MacNulty, Luis Görlich, Dean Huiberts, Mohamed Oukhattou, Lennert Thy, Odysseus Velanas,
Wissels: Anthony Fontana, Sven Zitman, Kay Notenboom, Christian Bos, Denzel Kuijpers, Dylan Ruward

FC Groningen: Hidde Jurjus, Daniël Beukers, Thijmen Blokzijl, Nordin Musampa, Wouter Prins, Jorg Schreuders, Joey Pelupessy, Ragnar Oratmangoen, Luciano Valente, Romano Postema, Kristian Lien
Wissels: Dirk Baron, Jasper Meijster, Kian Slor, Joël van Kaam, Tika de Jonge, Fofin Turay, Maxim Mariani

In de eerste helft was PEC Zwolle de betere ploeg en kwamen in de 19e minuut verdient op voorsprong als Lennart Thy een voorzet vanaf de linkerkant prima binnenkopt. FC Groningen komt in de 27ste minuut langszij als Ragnar Oratmangoen vanaf een meter of 18 uithaalt en de bal vliegt binnen, 1-1

In de 42ste minuut is wederom Lennart Thy gevaarlijk met een kopbal maar de vingertoppen van Hidde Jurjus voorkomen een treffer want die vingertoppen tikken de bal tegen de paal en in de rebound nog een kans maar wederom is de Groningse goalie de situatie meester.

Na rust gaan beide ploegen geregeld wisselen en in die tweede helft zit meer pit dan in de eerste. Beide ploegen zijn feller en doen er een schepje bovenop.  Dat komt het schouwspel iets meer ten goede, in vergelijking met de vlakke eerste helft. Kansen zien we niet veel in de tweede helft. De grootste is voor FC Groningen als Fofin Turay een duel op ene meter of 20 van de goal wint en de uitgekomen Duke Verduin omspeelt maar zijn inzet kan voor de doellijn gered worden. Schoten van beide kanten gaan er ook niet in en zo blijft het 1-1.

De tweede wedstrijd tussen beide clubs wordt gespeeld in het Mac3Park Stadion en begint om 16.00 uur.