Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Over RKC thuis

Het gaat weer lekker bij PEC. De club staat nog altijd stijf onderaan, voerde al een trainerswissel door, staat financieel te wankelen en juist in de eerste belangrijke thuiswedstrijd onder Dick Schreuder zijn de supporters (weer) niet welkom.  Vandaag kwam daar nog bovenop dat de supporters rondom het stadion door notabene hun eigen club als persona non grata zijn bestempeld.

Nu zullen sommigen zeggen dat de laatste weken bij wedstrijden ook onrustig waren verlopen. Daarop wil ik graag uitleggen waarom ook wij via ons platform de uitnodiging van FEU Zwolle hebben gedeeld. Het spreekt voor zich dat wij niet oproepen tot geweld. Wij willen geen Rotterdamse taferelen in onze stad en/of bij ons eigen stadion. Wel vinden wij dat juist in deze tijd, waar er steeds meer een splitsing in de samenleving (en dus ook supporters) dreigt te ontstaan, er een behoefte is om samen de club naar de overwinning te schreeuwen. Niet heel lang geleden dacht de club zelf nog na over een drive-in achtige oplossing met schermen voor-of achter het stadion.

Natuurlijk zijn er, in deze overspannen tijd, zorgen over de veiligheid, hierover zou PEC, net als alle andere keren, prima met de betrokken partijen in overleg kunnen treden. In dit geval koos PEC ervoor om door middel van een open brief haar supporters publiekelijk af te vallen. Dit zijn dezelfde supporters die notabene #samenpeczwolle bedacht hebben. Een toevoeging: De actie van supporters voor de zorgmedewerkers was er één uit het hart en niet vanuit een pr-gedachte. Dit was een actie voor de zorgmedewerkers en niet voor de organisatie of als reclame van/voor PEC Zwolle. Het staat de club natuurlijk vrij om, als de club hier behoefte aan heeft, als pr-stunt zelf wat voor het zorgpersoneel te doen.

Wij begrijpen dat Mike is blijven zitten en zich niet, zoals Dwight dat wel deed, solidair ten aanzien van Art opstelt. Plat gezegd, Mike blijft zitten voor de centen.  Ook begrijpen wij dat Art gewoon nog vijf maanden doorbetaald wordt waarmee de kapitein zijn zinkend schip met een schatkistje verlaten heeft. Wij zien de club helaas financieel afglijden, terwijl de club vooral bezig lijkt te zijn met het burgermeestertje spelen. Twee weken geleden was ik bij PEC op bezoek en gaf ik als advies dat de club juist nu, de verbinding met haar supporters moet nastreven. Het “wij” gevoel is waar de club voor staat en wat een mooi tegen geluid is in de huidige chaos wat onze samenleving heet. Hopelijk gaat PEC nog wat met het goed bedoelde advies doen. En streeft de club normalisatie in omgang van elkaar na, geef het voorbeeld in de positieve zin!

Goed over de wedstrijd:
Wij begrijpen dat Dick de komende weken de tijd krijgt om na te gaan of de spelersgroep wel of niet goed genoeg is of dat het misschien vooral aan Art gelegen heeft. Tijdens de winter zal er vervolgens op creatieve en gerichte wijze naar versterkingen gekeken moeten worden. De filosofie van de nieuwe trainer en algemeen directeur is simpel; zij willen strijd en passie zien. Een instelling zoals tegen Cambuur wordt niet geaccepteerd. Tijdens die wedstrijd leek het alsof Cambuur thuis speelde en PEC uit. Dit mag niet meer gebeuren. Wie niet kan of wil heeft bij een club als PEC niets te zoeken. Tegelijkertijd krijgt, voorlopig, iedereen een eerlijke kans om zich te bewijzen.

Veel over Dick Schreuder weten wij nog niet, wel is het duidelijk dat hij een trainer is die een formatie niet heilig verklaard. In dat opzicht is het even afwachten in welke volgorde hij zijn 11 spelers het veld instuurt. Helaas zal Bram van Polen vanwege een hamstringblessure ontbreken, verder is het de vraag wie hij bij zijn eerste test opstelt. De opdracht zal wel zijn om tegen RKC een signaal af te geven. Thuis in Zwolle, daar moeten de punten blijven. RKC staat met ruim 7 punten meer op de 15e positie op de ranglijst. De Waalwijkers spelen vaak gelijk en verliezen of winnen de overige wedstrijden vaak met minimale verschillen. De ploeg speelt compact als een echt team, op de counter, zonder een grote afhankelijkheid van individuele spelers. Om er toch één te noemen is Michiel Kramer de topscoorder met 5 van de in totaal 14 Waalwijkse goals.

De wedstrijd begint om 20:00, Joey Kooij is de scheidsrechter en de in de Eredivisie debuterende Robin Ganser de VAR.

 

Bron: www.pec.nu