Nieuws

Oussama Darfalou moet de nieuwe spits van PEC Zwolle worden?

Als het aan PEC Zwolle ligt dan wordt Oussama Darfalou hun niuewe spits. De Blauwvingers zijn naarstig op zoek naar scorend vermogen en denken die met de Algerijn van Vitesse binnen te kunnen halen.

De hoop bestaat in Zwolle dat Darfalou nog voor de jaarwisseling gepresenteerd kan worden. Dat valt te lezen in de Telegraaf. De spits zou op huurbasis over moeten komen van Vitesse, waar hij in de eerste seizoenshelft weinig kansen kreeg van trainer Thomas Letsch. Die koos meestal voor Loïs Openda en Nikolai Baden Frederiksen.

De ochtendkrant schrijft dat er meer interesse is voor Darfalou, maar dat PEC de beste papieren heeft om hem binnen te halen. Aan het einde van dit seizoen is de Algerijn ook nog eens transfervrij, dus de Blauwvingers zullen hopen dat Darfalou het goed doet in Overijssel en wellicht nog wat langer zal willen blijven.

Sinds 2018 speelt de 28-jarige Darfalou voor Vitesse en in die ruim drie jaar kwam hij tot 93 officiële wedstrijden, waarin negentien doelpunten werden gemaakt. Helemaal onomstreden was de spits nooit in Arnhem en in 2020 werd hij dan al eens verhuurd aan VVV-Venlo.