Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Oud Zwollenaar Sepp van den Berg wil een transfer

Oud PEC Zwolle verdediger Sepp van den Berg staat volgens De Telegraaf op de radar van Nederlandse topclubs. De 22 jarige van den Berg staat nog onder contract bij Liverpool en heeft een prijskaartje van rond de 20 miljoen euro om zijn nek hangen en dat vind hij zelf veel te hoog.

De centrale verdediger was dit seizoen verhuurd aan het Duitse FSV Mainz wat in de Bundesliga speelt en daar heeft hij een heel sterk seizoen achter de rug. Toch gaat hij er niet vanuit dat hij zich straks hoeft te melden bij de eerste training van nieuwe Liverpool trainer Arne Slot en daarom wil hij een transfer maken. Enkele clubs uit Nederland, Duitsland en Engeland zouden hem graag over willen nemen maar de vraagprijs zou wel eens een obstakel kunnen worden.

Screenshot_20240601_091932_Instagram

Tegen De Telegraaf zegt hij over Liverpool  "Jullie straalden al die tijd geen vertrouwen in me uit, maar jullie willen wel mijn toekomst belemmeren. Ik wil wekelijks blijven spelen en mijzelf verder ontwikkelen.  In Duitsland geniet ik van Dortmund-uit met 70.000 man, Bayern München-uit tegen Harry Kane, Stuttgart, Leipzig, Leverkusen, tegen dat soort clubs word ik elke week uitgedaagd." Daarom zou hij wel graag in Duitsland willen blijven spelen.

Van den Berg liet zich de afgelopen jaren verhuren aan Preston North End, Schalke 04 en Mainz. Onder meer Jordan Henderson oordeelde tijdens één van de laatste voorbereidingen dat hij 'ready' was voor Liverpool. "Ik voelde me ook ’ready’. Ik begreep heus wel dat ik Van Dijk, Matip of Konaté er niet uit ging spelen. Maar ik vond dat ik daar wel meteen achter kon zitten. Toen ik opnieuw geen kans kreeg, zei ik: zoek het maar uit, ik wil weer weg."

Na niet nagekomen beloftes stuurt Van den Berg nu aan op een definitieve transfer. Hij ligt nog tot medio 2026 vast bij Liverpool, dat hem in 2019 voor twee miljoen overnam van PEC. The Athletic meldde deze week al dat vanuit Nederland zowel Ajax als PSV belangstelling toonden.  

Foto"Instagram Sepp van den Berg