Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Ophef rondom sponsordeal PEC Zwolle.

Er is veel ophef ontstaan bij PEC Zwolle nadat de club in zee is gegaan met 2 gokbedrijven. Onder meer de Christen Unie raadslid Jolien Elshof-Rook had behoorlijk kritiek. Algemeen directeur Marcel Boudesteyn verdedigd deze sponsordeals van PEC Zwolle.

De gokmarkt is in Nederland gelegaliseerd en daarom mogen voetbalclubs nu samenwerken met zulke bedrijven. De partijen die zich aan onze club hebben verbonden, hebben zich vanaf het begin aan de zeer strikte voorwaarden van de Kansspelautoriteit gehouden. Hierdoor hebben zij als een van de weinige marktpartijen een licentie gekregen', laat Boudesteyn in een schriftelijke reactie aan De Stentor weten. Hij voegt daaraan toe dat PEC het actief gokken onder zijn achterban niet aanmoedigt en dat het juist meewerkt aan campagnes waarin wordt gewaarschuwd voor de gevaren.

Sportmarketeer Chris Woerts – al jarenlang een fanatiek pleitbezorger van een gelegaliseerde gokmarkt – reageert smalend op de kritiek van de ChristenUnie. "Ach, ach... Mogen zij op zondag wel voetbal kijken? Ze kunnen zich beter druk maken om de woningnood. PEC Zwolle doet helemaal niks illegaals", klinkt het. Woerts wijst op het feit dat de Tweede Kamer een aantal jaar geleden voor een nieuw gokbeleid heeft gestemd. "De ChristenUnie kan beter boos worden op haar fractie in Den Haag."