Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Nieuwe maatregelen uitsupporters PEC Zwolle

Nadat supporters van PEC Zwolle het aan de stok kregen met supporters van FC Eindhoven de vorige week heeft PEC Zwolle nieuwe maatregelen genomen voor de eigen supporters. Men voert een verplichte buscombi in voor alle uitwedstrijden die de club nog speelt dit seizoen.

De supporters van PEC Zwolle kunnen nu dus niet meer met eigen vervoer naar de wedstrijd reizen en er komt ook een verbod om gezichtsbedekkende kleding te dragen. Dit meldt de club op hun website. Ook komt er een zogezegde ophoudprocedure en dat betekend dat supporters moeten wachten voordat ze het uitvak verlaten. Ook zal er geen alcohol meer worden geschonken aan mensen onder de 21 jaar en grote doeken waarmee gezwaaid kan worden en sfeervlaggen zijn niet meer toegestaan.

Supporters van PEC zouden afgelopen vrijdag in Eindhoven na de 4-2 nederlaag kinderen hebben mishandeld die op een veldje aan het voetballen waren. De club nuanceert dat verhaal. 'Dit terrein was vanaf het parkeerterrein van de bussen niet afgesloten en vrij toegankelijk. Vervolgens is deze groep personen uitgedaagd door een groep van twintig jongeren vanaf een donker hockeyveld op een naastgelegen terrein. Dat heeft tot een korte confrontatie geleid.'