Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Nieuwe algemeen directeur PEC Zwolle.

De website www.pec.nu maakt zojuist bekend dat er binnen de wandelgangen van PEC Zwolle is bekend gemaakt dat Xander Czaikowski de nieuwe algemeel directeur wordt van PEC Zwolle. Eerst werd er al melding gemaakt dat Arjan Jansen het zou worden maar nu blijkt toch anders. Dit nieuws zou nu als een shokgolf door de organisatie gaat.

Verder schrijft de website: De afgelopen weken was het namelijk eindelijk eens rustig op het kantoor bij PEC. Met Arjan Jansen als interim Algemeen Directeur was er een clubman waarvan het overgebleven personeel wist wat zij aan hem hadden. Het is geen geheim dat een flink aantal oudgedienden op belangrijke functies de club hebben verlaten nadat bekend werd dat Marcel als Technisch Directeur bij de club zou aanblijven. Arjan was druk bezig om de overgebleven mensen weer samen te brengen en zelfs foutief ontslagen personeel werden weer aangenomen. Zo op het oog ging het Arjan allemaal prima af, geholpen door een record aantal verkochte seizoenkaarthouders, een beschikbare spelersbudget, connectie met de achterban en rust in de organisatie kon de club eindelijk omhoog kijken en met vertrouwen voor promotie gaan strijden. In de wandelgangen stopte Arjan bovendien niet onder stoelen of banken dat hij graag structureel als Algemeen Directeur bij PEC zou willen blijven. De gesprekken hierover met Meine en Frans zouden zelfs al in een afrondende fase zijn. Koek en ei, tot gister een personele BBQ plaatsvond waarbij kenbaar werd gegeven dat PEC toch een andere weg inslaat.

Niet Arjan Jansen maar ene Xander Czaikowski wordt de nieuwe Algemeen Directeur van PEC. Xander is een zoon van een tandarts uit Zwolle en heeft de laatste jaren verschillende functies bij Talpa bekleedt. Momenteel is hij daar als Strategic Director actief. Opvallend is dat Xander op het eerste oog helemaal niets met PEC heeft en daarnaast ook geen rollen in het voetbal gehad heeft. Dat zegt natuurlijk helemaal niets maar verassend is deze beslissing wel te noemen.

De komende weken zal Xander met verschillende mensen binnen de club kennismaken.