Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Mees de Wit wil graag een stap maken

Mees de Wit wil graag een stap maken en een stap naar AZ ziet hij wel zitten. De back hoopt dat zijn zaakwaarnemer eruit komt met AZ en dat hij volgend seizoen te bewonderen is in het rood/wit van AZ.

Het is bekend dat AZ een eerste bod op De Wit heeft uitgebracht. Of het bedrag voldoet aan de eisen van PEC, is in het ongewisse. "Ik denk dat AZ een mooie stap is", erkent De Wit in gesprek met De Telegraaf. Hij had gehoopt dat de Alkmaarse belangstelling nog een tijdje onder de radar kon blijven. "Het kwam ineens naar buiten, ja. Ik schrok er niet van, maar eigenlijk hoort het niet naar buiten te komen."

Wanneer PEC goed zaken doet, kan de club een flink bedrag beuren voor De Wit. "Ik weet niet hoe het zit met de financiën van PEC, maar het is mooi om iets terug te geven. Ik hoop dat de club wil meewerken en dat mijn zaakwaarnemer eruit komt met Zwolle."

Afgelopen zondag speelde de linksback tegen misschien wel zijn toekomstige werkgever. Door de 2-1 zege heeft PEC de rode lantaarn aan Sparta gegeven en staat de club op de zestiende plek. "Ik denk niet dat we degraderen. Door de zege op AZ hebben we goede zaken gedaan, we staan nu met een paar clubs bij elkaar. Het kan nog alle kanten op, maar ik heb het gevoel dat wij goed genoeg zijn om niet te degraderen."