Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Mees de Wit naar AZ? Clubs naderen akkoord.

Voor PEC Zwolle wingback Mees de Wit lonkt een mooie nieuw avontuur want AZ zou vergaande interesse hebben in de 24 jarige speler van PEC Zwolle. De clubs zouden inmiddels een vergaande akkoord hebben over de afkoopsom. Er zou ongeveer 2 miljoen euro met de transfer gemoeid zijn.

PEC hoopte aanvankelijk meer te ontvangen voor De Wit, maar de clubs hebben elkaar weten te vinden. De Wit wilde zelf ook maar één ding en dat is na dit seizoen overstappen naar AZ. Hij tekent in Alkmaar een contract voor vijf jaar.

Voor Mees de Wit was veel interesse uit binnen- en buitenland. Eén van de clubs die informeerde was FC Twente, maar De Wit is voor de club uit Enschede niet te betalen. De Wit (24) maakte vorig jaar transfervrij de overstap van Sporting Portugal naar PEC. Aanvankelijk was hij de stand-in voor Kenneth Paal, maar de oud-speler van Ajax speelde zich al snel in het elftal en maakte veel indruk. PEC was erbij gebaat om snel duidelijkheid te creëren rond de positie van De Wit, omdat het in een hevige degradatiestrijd verwikkeld is. De club staat momenteel op de zestiende plaats in de eredivisie.