Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Mattijs Branderhorst op de radar bij PEC Zwolle

PEC Zwolle ziet in Mattijs Branderhorst een versterking voor het volgende seizoen en hebben interesse in de 28 jarige doelman van NEC Nijmegen. De goalie heeft bij NEC Nijmegen een aflopend contract en doordat Jasper Cillissen terugkeerde bij NEC zit hij daar op de bank terwijl hij het uitstekend deed. Ondanks dat Cillissen een paar keer de fout in ging heeft Branderhorst er voor gekozen om zijn heil ergens anders te gaan zoeken.

Branderhorst keepte dit seizoen slechts twee wedstrijden: begin augustus in de Eredivisie tegen FC Twente en op 8 februari in het spectaculaire bekertreffen met Feyenoord (4-4, verlies na strafschoppen). Ondanks de vier tegengoals maakte de in Tiel geboren sluitpost een sterke indruk. "Mijn contract loopt af, dus dit was wel een wedstrijd waarin ik aan heel de wereld kon laten zien dat ik er nog ben en dat clubs me gratis af kunnen halen", zei hij na afloop tegen de NOS. "Ik denk dat ik niet hoef te kijken naar clubs die op de ranglijst onder NEC staan", voegde hij daar bij De Gelderlander aan toe.

Zijn salariseisen vormen nog wel een struikelblok voor PEC. Daarnaast staat hij ook bij enkele andere Eredivisie-clubs op de radar.