Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Marcel Boudesteyn verwacht dat PEC Zwolle in de eredivisie blijft.

Na de winterstop gaat het crescendo met PEC Zwolle maar nog altijd zit de club in degradatiegevaar. Technisch manager Marcel Boudesteyn is positief en denkt dat PEC Zwolle in de eredivisie blijft.  

"Ik ben positief ingesteld. Ik ga ervan uit dat we erin blijven, als je ziet hoe we gevoetbald hebben. Regeren is vooruitzien: als bestuurder moet je ook rekening houden met bepaalde scenario's", zegt Boudesteyn bij het radioprogramma Groot Onderhoud van RTV Oost.

Mocht PEC degraderen, dan scheelt dat aanzienlijk in de inkomsten. "Het zou een forse aderlating zijn, zowel qua tv-gelden als sponsoring. Je houdt rekening met bepaalde scenario's, maar ik probeer de positieve mindset te houden. Als je degradeert, is het niet makkelijk, dus ook niet voor ons. Als je me vraagt of we het 'kunnen' handelen, verander ik het woord 'kunnen' in het woord 'moet': je 'moet' het kunnen handelen."

Boudesteyn noemde de financiële situatie van PEC onlangs slecht. Een degradatie zou er flink inhakken. "Ik probeer vooruit te kijken. Een club die onderaan staat heeft meer moeite om spelers te verkopen. Overal moet wat vanaf zodat je de kosten kunt drukken. Dat ligt het meeste voor de hand, maar er zou ook een grote club kunnen komen voor iemand als Mees de Wit. Dan kun je hem verkopen, maar dat is een noodscenario. Zeker, we kunnen aan alle betalingsverplichtingen voldoen. Voordat je in de problemen zou komen, moet je handelen."

Onder trainer Dick Schreuder heeft PEC, op de wedstrijd tegen Heracles Almelo na, de wind in de zeilen. De club zocht een trainer die staat voor het combinatievoetbal van Arne Slot en power en passie van SC Cambuur. Boudesteyn: "Dick is de parel die we zochten en was tegelijkertijd ook betaalbaar. Ik denk dat Dick Schreuder over vijf jaar een grote trainer is, dan zijn we blij dat we hem gehad hebben."