Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Marcel Boudesteyn vertrekt bij PEC Zwolle

Technisch directeur Marcel Boudesteyn vertrekt bij PEC Zwolle. Op eigen initiatief verlaat hij De Blauwvingers. 

Marcel Boudesteyn werd in 2021 aangetrokken als algemeen directeur van PEC. Toen Mike Willems even later vertrok, werd hij technisch directeur. "Vanaf de eerste dag dat ik bij PEC Zwolle werd aangesteld als algemeen directeur heb ik alles gegeven voor deze mooie club", aldus Boudesteyn in een reactie via de clubkanalen.

De 51-jarige voetbaldirecteur, die PEC ook diende als voetballer, licht zijn besluit om op te stappen toe. "Eén van de belangrijkste redenen dat ik destijds ben ingestapt, was om de club verder te helpen. Nu we er twee jaar later zowel financieel als technisch een stuk beter voor staan, voelt het nu als volbracht en is het aan mijn opvolger om de club op technisch gebied weer verder door te ontwikkelen. Ik wil iedereen bij de club bedanken voor de fijne samenwerking en wens PEC Zwolle uiteraard het allerbeste toe."

Boudesteyn zal zijn werkzaamheden nu langzaam gaan afbouwen en vervolgens overdragen aan profscouting Mark Coonen. Hij was de afgelopen weken al betrokken bij het transferbeleid van PEC. "Marcel blijft voorlopig op de achtergrond ook nog beschikbaar, mocht dit nodig zijn. Dit geeft het stichtingsbestuur, in overleg met eventuele andere stakeholders, ook de tijd om te onderzoeken hoe de rol van technisch directeur binnen PEC Zwolle in de toekomst ingevuld gaat worden", vult algemeen directeur Xander Czaikowski aan.