Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Kostas Lamprou weg bij PEC Zwolle maar wie wordt eerste keeper nu?

PEC Zwolle heeft Kostas Lamprou laten vertrekken naar Willem II. Zo keert hij terug bij de club die hij al diende tussen 2014 en 2017.

PEC Zwolle maakte eerder al bekend dat men wilde meewerken aan een transfer van de doelman en dinsdagmiddag werd bekend gemaakt dat er een akkoord was tussen beide clubs. Lamprou liet weten via de officiële kanalen Toen Willem II zich twee dagen geleden meldde, begon het meteen te kriebelen. Dat gevoel is vervolgens niet meer weggegaan. Dat komt door mijn band met de mensen en de stad. Bij PEC had ik het goed, maar deze verleiding kon ik niet weerstaan. Ik moet PEC dan ook bedanken voor hun medewerking aan deze stap".

De nu 30 jarige keeper heeft in Tilburg voor twee jaar getekend en staat nu aan het begin van zijn dertiende seizoen in Nederland. Hij zegt daarover  "Er zijn belangrijkere zaken dan een buitenlands avontuur of veel geld. Voor ons als gezin vinden we het 't beste om hier in Nederland te blijven", vertelt hij. "Het voelt zo mooi, zo vertrouwd, ik ben enorm blij dat ik terug ben."

Nu moeten bij PEC Zwolle Mike Hauptmeijer en Jasper Shendelaar uit gaan maken wie de eerste keeper wordt bij PEC Zwolle. Mike Hauptmeijer zat in 2013 (!) al voor het eerst op de bank bij PEC, maar heeft in al die jaren maar één officiële wedstrijd gekeept. Tegeen De Stentor zegt hij "Lamprou is absoluut een goede gozer, maar sportief gezien biedt het natuurlijk kansen nu hij weg is", De afgelopen twee jaar was ik tweede keeper, maar speelde de eerste keeper alle wedstrijden. Ik maakte wel grappen met Kostas over zijn vertrek. Stiekem hoop je daar ook op. Het is fijn dat wij nu een kans krijgen."

Hij zegt met nadruk ‘we” want hij zal de strijd aan moeten gaan met nieuwkomer Jasper Schendelaar die over kwam van AZ. Trainer Dick Schreuder wil beide doelmannen een kans geven. "We hadden met Kostas, Jasper en Mike drie keepers die in principe eerste keeper konden zijn. We gaan nu kijken voor welke optie we gaan." Schreuder wil niet te lang blijven hangen in het vertrek van Lamprou. "Natuurlijk baal ik van het vertrek van Kostas, zeker omdat hij naar een concurrent gaat in de Eerste Divisie. Hij is een superprof en een goede leider in de groep. Tegelijkertijd is dit nu eenmaal de situatie waarin we als club zitten en moet je afwegingen maken. We hebben nog twee andere goede keepers."