Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Jurgen Seegers nieuwe trainer PEC Zwolle O21

De van Almere City overgekomen Jurgen Sleegers wordt met ingang van het komende seizoen de nieuwe trainer van PEC Zwolle o21. Sleegers was de afgelopen drie seizoen werkzaam als hoofd jeugdopleidingen van Almere City. Hij tekent in Zwolle een contract voor twee seizoenen. 

De 47-jarige Seegers heeft al de nodige ervaring in de voetballerij. Zo was hij voor zijn periode in Almere verantwoordelijk voor de opleiding van spelers bij Fortuna Sittard en leidde hij spelers op bij onder meer ADO Den Haag en Telstar. Ook heeft Seegers in het betaald voetbal als fysiektrainer gewerkt in binnen- en buitenland bij o.a. Vitesse en Anderlecht. Daarnaast is hij in het bezit van de diploma’s UEFA A en UEFA Pro.

Jurgen Seegers legt uit waarom hij voor PEC Zwolle heeft gekozen: ,,De voorbije jaren ben ik bij diverse clubs als onder meer Hoofd Jeugdopleidingen verantwoordelijk geweest voor het opleiden van jonge, talentvolle voetballers. Dat werk heb ik altijd met heel veel plezier en toewijding gedaan. Toch heb ik ook weer veel zin om op het veld te staan en daar spelers beter te maken. Toen die kans zich voordeed bij PEC Zwolle ben ik met de club in gesprek gegaan en werd ik meer en meer enthousiast. Ik kijk dan ook uit naar deze nieuwe stap in mijn carrière.”

Technisch directeur Marcel Boudesteyn: ,,Jurgen is in onze ogen de ideale persoon om trainer te worden van PEC Zwolle O21. In Almere heeft hij met zijn collega’s de afgelopen jaren geweldig werk verricht. Jurgen heeft daar, mede door de randvoorwaarden te verbeteren, jonge spelers in de gelegenheid gesteld om aan te kunnen sluiten bij het eerste elftal. Ik ben heel blij dat Jurgen zijn expertise meeneemt naar Zwolle en de komende jaren gaat bouwen aan ons O21-team, met als doel dat in de toekomst nóg meer spelers de stap naar het eerste elftal kunnen maken.”