Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Jim Brinkhof nieuwe trainer dames PEC Zwolle

PEC Zwolle maakt bekend dat het hun gelukt is een nieuwe trainer te vinden en de opvolger te worden voor Olivier Amelink, die deze zomer de overstap maakt naar Jong Oranje Leeuwinnen. Jim Brinkhof wordt de nieuwe trainer van PEC Zwolle Vrouwen. De 30-jarige Zwollenaar keert daarmee terug in Overijssel, nadat hij de club vorig jaar verliet voor Jong FC Utrecht Vrouwen.
 

Screenshot_20240301_084210_Facebook

Jim Brinkhof: ,,Dat ik na een jaar weer terugkeer in Zwolle en in deze rol mag beginnen had ik vorig jaar niet durven dromen. Ik ben dan ook ontzettend blij om komend seizoen hoofdtrainer te mogen zijn van PEC Zwolle Vrouwen. Dat de club bij mij is uitgekomen voelt ook goed en het maakt me trots dat ik hoofdtrainer mag zijn bij de club uit onze stad. Ik kijk er naar uit om volgend seizoen het team en mijzelf door te ontwikkelen en daarmee het goede werk van mijn voorgangers voort te zetten. Samen willen we de potentiële regio verder binden aan PEC Zwolle Vrouwen, laten zien dat PEC Zwolle voor speelsters de route is naar de absolute top en met onze manier van spelen presteren.”

Manager PEC Zwolle Vrouwen, Mariska Kogelman is blij dat Brinkhof het stokje komende zomer overneemt van Amelink: ,,Toen Olivier kenbaar maakte te gaan vertrekken zijn we direct gestart met de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer. Met Jim hebben we de ideale kandidaat nu gevonden. Jim heeft met Olivier maar ook diens voorganger Joran Pot nauw samengewerkt. Hij kent de club als assistent-trainer van PEC Zwolle Vrouwen en hoofdtrainer van Jong PEC Zwolle Vrouwen als geen ander. In Utrecht heeft hij als hoofdtrainer van Jong FC Utrecht Vrouwen gepionierd en nog meer ervaring opgedaan. Jim is sterk in het ontwikkelen van individuele speelsters en het vormen van een team. Organisatorisch en communicatief is hij goed onderlegd en in staat de volgende stappen te zetten voor het vrouwenvoetbal binnen PEC Zwolle.”