Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Is PEC Zwolle degradatiekandidaat nummer één in de Eredivisie?'

Er moet snel wat gebeuren bij PEC Zwolle. Dat stelt aanvoerder Bram van Polen, die afgelopen zaterdag nog het enige doelpunt van de wedstrijd tegen sc Heerenveen (0-1) in eigen doel schoot.

Door die nederlaag staat PEC laatste met één punt uit acht wedstrijden. Daarnaast scoorden de Blauwvingers slechts twee keer en dus rijst de vraag of de club degradatiekandidaat nummer één is. “Dat is geen vraagteken”, zegt Van Polen tegen De Telegraaf. “Als je na acht duels laatste staat met één punt, dan ben je natuurlijk degradatiekandidaat nummer één.”

De captain van de formatie uit Zwolle luidt dan ook de noodklok. “Het is momenteel zwaar ondermaats. Daar moet snel verandering in komen. De ene week praat ik veel individueel met de jongens. De andere week schop je wat meer van je af op de training en probeer je de boel op scherp te zetten. Maar tot nu toe werkt er niks.”

Gokken op de winterse transferperiode is een optie, maar dat heeft niet de voorkeur van Van Polen. Dat is een te groot risico. “Dan moet het gat in de winterstop niet te groot zijn. Want dan loop je echt tegen jezelf te voetballen de tweede seizoenshelft. Het gat moet nu zo snel mogelijk worden gedicht.”