Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

IJsselderby eindigt onbeslist

Vandaag stond hij weer op het programma, De IJsselderby. Op een bomvolle Adelaarshorst troffen GA Eagles en PEC Zwolle elkaar, alleen zonder uitsupporters. Ook vandaag weer zonder winnaar want na ruim 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord. Een eindstand die wel terecht was want qua voetbal was het niet echt goed wat beide ploegen lieten zien. Toch leek leek het daar lange tijd niet op uit te draaien, want Go Ahead Eagles sloeg pas diep, heel diep, in blessuretijd toe. Met een benutte strafschop maakte Mats Deijl de 0-1 van Lennart Thy ongedaan.

Er was nog geen minuut gespeeld of scheidsrechter Dennis Higler legde het spel al stil want PEC Zwolle aanvoerder Bram van Polen kreeg een biertje toegegooid uit het publiek. De aanvoerder van De Blauwvingers speelde zijn 500ste wedstrijd in dienst van de Zwollenaren en die mijlpaal wilde de aartsrivaal graag samen vieren.

De spelers hoefden niet naar binnen en mochten nog wel op het veld blijven van de rechtzinnige Higler, maar de bal bleef minutenlang onaangeroerd. Direct daarna (minuut zeven) kreeg de thuisploeg de kans om op voorsprong te komen als Jasper Schendelaar aanvaller Oliver Edvardsen na een prima aanval via Victor Edvardsen en Bobby Adekanye naar de grond haalt en dus een strafschop is het gevolg. Victor Edvardsen ontfermt zich over de bal maar Jasper Schendelaar ranselt de bak uit de hoek en zo blijft het 0-0.

Halverwege het eerste bedrijf liet Eliano Reijnders aan de andere kant na om De Adelaarshorst in lichterlaaie te zetten. Hij werd volledig over het hoofd gezien door zijn vaste bewaker Mats Deijl, maar oog in oog met Jeffrey de Lange schoot hij de bal voorlangs. Verder gebeurde er niet veel in de eerste helft, op een afgekeurde goal van Lennart Thy dan, de goal werd terecht afgekeurd want de spits stond buitenspel.
Spelend richting de B-Side werd Go Ahead Eagles aan het begin van de tweede helft geholpen door haar fanatieke aanhang, maar PEC raakte er eigenlijk geen moment van in de problemen. Veel kansen werden er niet gecreëerd door beide ploegen. Helaas voor de thuisploeg moest Oliver Edvardsen er met een blessure af en dat deed het aanvalsspel van GA Eagles niet ten goede.
In de 77ste minuut dan eindelijk eens wat opwinding in het stadion als Bas Kupers de bal heel slecht aanneemt en dan in botsing komt met Joris Kramer die ook wil ingrijpen en dan kan Lennart Thy er met de bal vandoor en alleen op Jeffrey de Lange af en hij maakt geen fout in wipt de bal over de Eagles goalie in de goal, 0-1.

Victor Edvardsen en invaller Finn Stokkers hadden daarna de 1-1 op zijn schoen maar weer redde Jasper Schendelaar zijn ploeg op knappe wijze. Iedereen denkt dan dat het bij deze stand zal blijven als er vijf minuten extra tijd bij komen. In de eerste minuut van de extra extra tijd maakt verdediger Sam Kersten op heel knullige manier hands en krijgt de thuisploeg nog een strafschop. Mats Deijl maakte geen fout en bracht De Adelaarshorst toch nog in extase: 1-1. Dat was dan de eindstand in deze tegenvallende IJsselderby.

GA Eagles: Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Jamal Amofa (Finn Stokkers), Joris Kramer, Bas Kuipers, Evert Linthorst, Xander Blomme (Enric Llansana), Bobby Adekanye, Oliver Edvardsen (Søren Tengstedt), Jakon Breum (Thibo Baeten), Victor Edvardsen

PEC Zwolle: Jasper Schendelaar, Bram van Polen, Sam Kersten, Thomas Lam, Alselmo Mc Nulty, Nick Fichtinger (Filip Krastev), Davy van den Berg, Younes Namli, Odysseus Velanas (Anouar el Azzouzi), Eliano Reijnders (Kaj de Rooij), Lennart Thy

Scheidsrechter: Dennis Higler

Gele kaart(en) GA Eagles: Xander Blomme, Thibo Baeten

Gele kaart(en) PEC Zwolle: Bram van Polen, Younes Namli