Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Hattrick-hero Ferdy Druijf Kan Nederlaag PEC Zwolle Niet Voorkomen Tegen NEC Nijmegen

Voor PEC Zwolle wachtte afgelopen zaterdag weer een belangrijke wedstrijd als mede middenmoter NEC Nijmegen op bezoek kwam. Trainer Johnny Jansen kon bij het samenstellen van zijn basiself eigenlijk niet om Ferdy Druijf heen en deed dat ook niet. De aanvaller kwam vorige week na rust als invaller binnen de lijnen tegen Volendam en maakte een loepzuivere hattrick.

Beide ploegen maakten er in de eerste helft een mooie wedstrijd van waarin net spel op en neer golfde, mede doordat beide ploegen ook slordig waren. Bram Nuytinck dacht dat hij de openingsgoal had gemaakt maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook PEC was in het vervolg dichtbij. Odysseus Velanas schoot net naast het doel van Jasper Cillessen en een afstandsschot van Davy van den Berg scheerde een meter naast. Odysseus Velanas was het dichtst bij een treffer maar zijn schot ging via de onderkant van de lat terug het veld in. Twee minuten voor rust nam NEC een 0-1 voorsprong als een voorzet vanaf links van Sontje Hansen via de voet van Bram van Polen bij Elayis Tavsan en die faalde vrij voor Jasper Schendelaar niet, 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Johnny Jansen wisselde aanvallend in de rust als hij Eliano Reijnders brengt voor Garcia MacNulty. De tweede helft was goed en wel begonnen of Jasper Schendelaar kon de bal weer uit het net halen als Bart van Rooij hem in de korte hoek verschalkte en dat betekende de 0-2.

PEC Zwolle ging daarna met de komst van Apostolos Vellios nog aanvallender spelen om toch maar iets te forceren. Veel kansen bracht het niet maar toch komt de thuisploeg terug in de wedstrijd als Younes Namli in de 75ste minuut zo maar uithaalt en die bal vliegt via de voeten van Jasper Cillissen binnen, 1-2. Met deze aansluitingstreffer krijgt de thuisploeg weer hoop en gooit alles op de aanval. Ferdy Druijff en Apostolos Vellios krijgen mogelijkheden via lange ballen vanaf de zijkanten maar de bal wil niet goed vallen. In de 90ste minuut krijgt PEC Zwolle dan nog de deksel op de neus als Julian Baas nog de 1-3 maakt. Hiermee verliest PEC Zwolle voor de vijfde keer dit seizoen een thuisduel.

PEC Zwolle: Jasper Schendelaar, Bram van Polen, Sam Kersten, Thomas Lam (Anouar el Azzouzi), Garcia McNulty (Eliano Reijnders), Ryan Thomas (Zido Buurmeester), Davy van den Berg, Younes Namli, Ferdy Druijff, Odysseus Velanas (Nico Serrano), Lennart Thy (Apostolos Vellios)

NEC Nijmegen: Jasper Cillissen, Bart van Rooij, Phillipe Sandler, Bram Nuytinck, Calvin Verdonk, Mees Hoedemakers (Lasse Schøne), Dirk Proper, Elayis Tavsan (Kodai Sano), Magnus Mattsson, Sontje Hansen (Rober González , Mathias Ross), Koki Ogawa (Youri Baas)

Scheidsrechter: Pol van Boekel

Gele kaart(en) PEC Zwolle: Davy van den Berg