Gelijkspel tegen Jong Ajax maximaal resultaat na rode kaart voor PEC Zwolle

Vanavond ontmoet koploper PEC Zwolle het Jong Ajax van John Heitinga. Het is altijd maar weer de vraag met een Jong team met welke spelers ze op komen dagen en vanavond kwamen ze met een heel jong team. Met jongens van 16 en 17 jaar erin trof men dus PEC Zwolle met spelers van 35, 36 en 37 jaar. Leeftijd is niet belangrijk, de punten wel.

Opstelling PEC Zwolle                                           Opstelling Jong Ajax
Screenshot_20220930-195838_Twitter   Screenshot_20220930-195832_Twitter

Scheidsrechter in het Mac3Park Stadion is Clay Ruperti en binnen vijf minuten krijgt de thuisploeg een grote kans als Lennart Thy de bal in het centrum in de loop krijgt aangespeeld van Dean Huiberts en direct kan uithalen maar de inzet is te slap en daarom geen probleem voor de 16 jarige keeper Tom de Graaff.

Een drietal minuten later weer een kans voor de thuisploeg als Lennart Thy aangespeeld wordt aan de rechterkant en naar binnen trekt en met links uithaalt en de keeper de bal niet klem krijgt en Dean Huiberts de bal in kan schieten maar de Ajax keeper staat op zijn plek en direct daarna kan de keeper lekker warm draaien want weer maakt hij aan kans van Lennart Thy onschadelijk. Luis Görlich krijg in de 11e minuut een gele kaart na het vasthouden van een tegenstander, onnodig kaarten zijn dit want het was op het middenveld en een minuut later moet PEC Zwolle met tien man verder als Jasper Schendelaar rood krijgt nadat hij bij een lange bal uitkomt en de bal niet raakt maar wel Christian Rasmussen en die gaat neer en de scheidsrechter twijfelt geen seconde en geeft rood voor de PEC Zwolle keeper. Een ongelukkige rode kaart. Mike Hauptmeijer komt dan in de ploeg en dan moet Luis Görlich naar de kant. Hoe gaat de thuisploeg, die prima aan de wedstrijd begon, met deze tegenslag om.

Jong Ajax neemt het heft in handen in de wedstrijd want ballen dat kunnen die jionkies wel maar tot echt grote kansen komen ze nog niet. In minuut 26 bijt de thuisploeg even van zich af en kan Haris Medunjanin schieten van een meter of 18 maar het schot is te slap. Even later een gele kaart voor Ajaxied Kik Pierie.

Davy van den Berg krijgt in de 27ste minuut een goede schietkans maar de bal kan net aangeraakt worden en daarom vliegt de bal naast. De thuisploeg komt even onder de druk vandaan.

Jong Ajax neemt dan het heftw eer in handen en krijgt via Kian Fitz-Jim, Gabriel Mesehouy en Christian Rasmussen schietkansen maar Mike Hauptmeijer pakt alles. Rond de 40ste minuut staat ineens Lennert Thy met een kapot getrokken shirt in het veld als hij na een voorzet van links aan het shirt wordt getrokken en daar kan het shirt niet tegen maar de scheidsrechter heeft niks gezien, merkwaardig. Er komen dan drie minuten extra tijd bij en daar krijgen de bezoekers nog een grote kans als de bal zo maar ineens voor de voeten komt van Kik Pierie op een paar meter afstand van het doel maar hij krijgt de bal niet goed onder controle en zo kan Mike Hauptmeijer de bal oppakken en daar blijft het bij en gaan beide ploegen met de 0-0 rusten.

Screenshot_20220930-210917_Twitter

PEC Zwolle gaat in de rust tweemaal wisselen en brengt Gabi Caschili en Jordy Tutuarima voor Lennart Thy en Dean Huiberts en Jong Ajax brengt Silvano Vos voor Youri Regeer. Het spel gaat over en weer aan het begin van de tweede helft en nadat Jong Ajax een snelle uitbraak slecht uitspelen is het in de tegenaanval de thuisploeg die snel combineert en op het laatst kan Haris Medunjani uithalen en die bal gaat net voorlangs.

Aanvoerder Kian Fitz-Jim gaat er dan uit bij Jong Ajax en hij wordt vervangen door Diyae Jermoumi. Direct daarna krijgt PEC Zwolle trainer Dick Schreuder een gele kaart nadat hij wat woorden had met de vierde man.

Jong Ajax wisselt dan nog een keer en brengt Giovanni voor Gabriel Midehouy en direct daarna schiet Haris Medunjanin, na een prima pass van Thomas ven den belt, vanaf een meter of 20 PEC Zwolle met een droge knal op 1-0.

Screenshot_20220930-212435_Twitter

Jong Ajax probeert het daarna wel om de stand gelijk te trekken maar ze komen nog steeds niet tot hele grote kansen ondanks het balbezit van 80% in hun voordeel.

In de 75ste minuut mag een leeg gestreden Haris Medunjanin gaan rusten als hij wordt vervangen door Thomas Beelen. Een vijftal minuten later is het PEC Zwolle dat weer terug loopt en de verdedigende stellingen weer innemen en dan komt de bal bij Kristian Hlynsson en die haalt nadat niemand van PEC Zwolle druk op de bal zet van een meter of 18 uit en de bal valt over en achter Mike Hauptmeijer in de hoek binnen, 1-1.

Apostolos Vellios mag in de 84ste minuut gaan rusten en voor hem komt dan Chardi Landu binnen de lijnen en direct daarna komt bij Jong Ajax Patrickson Delgado voor Jaydon Banel. Chardi Landu kan in de 88ste minuut er nog eens uit met een snelle counter alleen hij heeft geen oog voor een medespeler die vrij staat voor de goal en schiet zelf uit een onmogelijke hoek, hier zat meer in.

Er komen dan vier minuten extra tijd bij en daarin krijgt de thuisploeg nog de grootste kansen als eerst Thomas Beelen te lang treuzelt in de zestien meter en de bal verspeeld en direct daarna kan Gabi Caschili vanaf een meter of elf uithalen maar via een Ajax been gaat de bal niet richting goal. In de laatste minuut van de extra tijd is het Chardi Landu die Jordy Tutuarima wegstuurt en die kapt bijna op de achterlijn zijn man uit en legt de bal terug op Davy van den Berg en die haalt uit en de bal komt op de paal. Wat een pech voor de thuisploeg maar hier blijft het bij en moeten beide ploegen tevreden zijn met een punt, 1-1.