Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

FC Twente in de markt voor Davy van den Berg?

Volgens ingewijden zou FC Twente vergaande interesse hebben in PEC Zwolle middenvelder Davy van den Berg. De 24 jarige geboren Udenaar speelt tot nu toe een stterk seizoen in de eredivisie nadat hij het voorgaande seizoen in de KKD ook een prima seizoen draaide. Hij heeft in Zwolle nog een contract tot medio 2025 dus zou PEC Zwolle nog iets aan hem willen verdienen zou deze zomer een goed moment zijn om hem te verkopen. FC Twente zou dan vergaande interesse hebben omdat men in Enschede verwacht dat Michal Sadilek gaat vertrekken. RTV Oost journalist Tijmen van Wissing zei over van den Berg  "Ik vind hem heel goed. Hij gaat zeker een stap maken en ik denk dat Zwolle mee gaat werken, want ze kunnen het geld goed gebruiken. Daar moet wel grof geld voor worden neergelegd en dat kunnen ze goed gebruiken in Zwolle, dus dat is een win-winsituatie. Het is een geweldige speler, maar dat vond ik Carel Eiting ook." Eiting heeft na zijn overstap van FC Volendam nog geen vaste basisplaats weten te bemachtigen.

Jan van Staa haakte daarop in en zei "Het is wel een ander type speler. Van Wissing geeft aan dat hij Van den Berg misschien wel beter vindt dan Eiting. Bert van Losser ziet een belangrijk verschil tussen de twee middenvelders. "Eiting heeft al bij Ajax gezeten. Dan heb je de top gevoelsmatig al gehaald. Dat heeft Van den Berg nog niet."

Jan van Staa ziet in Van den Berg een aanwinst voor FC Twente. "Als Twente zich gaat plaatsen voor de Europese wedstrijden, heb je veel spelers nodig. Dan heb je dat soort types ook nodig en heb je spelers nodig die het niveau kunnen aantikken." Daar is Van Wissing het mee eens, maar: "Ik ben er niet van overtuigd dat hij een onbetwiste basisspeler wordt bij FC Twente. Dat zeg ik ook niet", reageert Van Staa. "Qua loopvermogen moet hij het aankunnen. Nu gaat het erom of hij zich aan kan passen aan de vaardigheid en de snelle combinaties. Dat zal blijken. Het is een prima speler en voor Zwolle is hij goud waard", besluit Van Staa. Van den Berg heeft een contract tot medio 2025 bij PEC en heeft een geschatte marktwaarde van 1,5 miljoen euro.