Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Een zeer gehavend PEC Zwolle verliest oefenduel van FC Emmen

PEC Zwolle speelde vanmiddag in Hattem een besloten oefenwedstrijd tegen het gedegradeerde FC Emmen. Wederom jammer dat zo’n wedstrijd achter gesloten deuren gespeeld wordt. De wedstrijd werd gespeeld in 2x 30 minuten en de reden daarvan was dat De Blauwvingers door een buikgriepgolf vele spelers en stafleden velden. Het rijtje afwezigen was groot bij PEC Zwolle en men had bv. Alleen in de persoon van Duke Verduin maar één doelman tot beschikking. Veel spelers, ook geblesseerden, zaten in Hattem op de tribune. Net als Younes Namli, wiens terugkeer naar PEC Zwolle vrijdag bekend werd gemaakt. Een compliment voor FC Emmen dat men mee wilde werken op het verzoen van PEC Zwolle om de wedstrijd met een half uur in te korten.

Namli maakte nog geen minuten tegen Emmen, dat met het vertrek van technisch manager Mike Willems en voorzitter Ronald Lubbers roerige dagen kent. Dat werd op het veld niet zichtbaar. PEC Zwolle nam na negen minuten voetballen de leiding via Davy van den Berg, die het eindstation was van een prima anaval, 1-0.

Maar in de laatste dertig minuten, en dan met name de slotfase, ging het fout voor PEC. Piotr Parzyszek, de nieuwe spits van FC Emmen, deed zijn oude club pijn met twee doelpunten.

Opstelling PEC Zwolle: Verduin; Görlich (49. Bos), Van Polen (49. Chirino), Kersten (30. El Azzouzi), Van der Haar (49. Ruward); Van den Berg (49. Oukhatto), Fichtinger (30. Zitman), Reijnders (49. Assilla), Dedes (49. De Ridder); Fontana (49. Kroese), Vellios (49. Kuijpers).