Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Een pak slaag voor PEC Zwolle in Utrecht

FC Utrecht - PEC Zwolle

De midweekse wedstrijd van PEC Zwolle in en tegen FC Utrecht liep heel slecht af want De Blauwvingers moesten, na een 0-0 ruststand, vijf tegentreffers incasseren in de tweede helft en ging met 5-1 onderuit. Daardoor is PEC Zwolle gezakt naar plaats viertien op de ranglijst en is het voorbijgestreven door een andere promovendus, provinciegenoot Heracles Almelo

Zonder de geschorste Odysseus Velanas maar met Filip Krastev begon trainer Johnny Jansen aan de wedstrijd tegen oud PEC Zwolle trainer Ron Jans.

Het was een slechte eerste helft in de Domstad. De ploegen hielden elkaar in evenwicht en creëerden allebei nauwelijks kansen. Na ruim een half uur was de eerste voor Victor Jensen van de thuisploeg, maar hij schoot op de paal. Dat was de eerste en enige echte kansen en dus was de ruststand logischerwijs 0-0.

Na rust een heel andere wedstrijd want binnen vijf minuten stond het 2-0 voor de thuisploeg. Eerst tikte Sam Lammers een rebound binnen en twee minuten later knalde Jens Toornstra van afstand de 2-0 binnen. Na een uur spelen bracht PEC Zwolle de spanning terug in de wedstrijd als Lennart Thy de 2-1 maakt. De fans van PEC Zwolle gingen er even voor zitten want zou er nog meer in het vat zitten. Er zat nog meer in het vat maar dan aan de andere kant. In de 77ste en 79ste minuut was het Isac Lidberg die twee identieke goals maakt en de stand op 4-1 zet. Dat was de genadeklap voor PEC Zwolle en men wist dat men puntloos terug ging naar Zwolle. Dat in de 87ste minuut invaller Adrian Blake er nog 5-1 van maakte deed eigenlijk niet meer ter zake.

PEC Zwolle is door de nederlaag en de verrassende zege van Heracles op AZ nu slechtst presterende Overijsselse ploeg in de Eredivisie. De marge naar nacompetitieplek zestien is zes punten. Heracles heeft nu een punt meer.

FC Utrecht: Vasilis Barkas, Niklas Vesterlund IMark van der Maarel), Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Souffian el Karouani, Ryan Flamingo, Can Bozdoğan (Oscar Fraulo), Jens Toornstra, Victor Jensen (Zidane Iqbal), Othman Boussaid (Isac Lidberg), Sam Lammers (Adrian Blake)

PEC Zwolle: Jasper Schendelaar, Bram van Polen (Silvester van der Water), Sam Kersten, Thomas Lam (Damian van der Haar), Anselmo Garcia McNulty, Anouar el Azzouzi (Anthony Fontana), Eliano Reijnders, Filip Krastev (Mohamed Oukhattou), Davy van den Berg, Younes Namli ( Apostolos Vellios), Lennart Thy

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

Gele kaart(en) PEC Zwolle: Davy van den Berg