Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Dwight Lodeweges keert terug bij PEC Zwolle.

Dwight Lodeweges versterkt per direct de technische staf van PEC Zwolle. De 63-jarige oefenmeester, die in het verleden al hoofdtrainer, high potential coach en assistent-trainer was in Zwolle, keert na ruim drie jaar terug in Overijssel en tekent voor twee seizoenen.

Als speler en trainer heeft Lodeweges een lange staat van dienst in binnen- en buitenland. In Zwolle was Lodeweges veelvuldig actief, voor het laatst als assistent-trainer van John van ’t Schip. Lodeweges combineerde die functie in 2017 met die van bondscoach van Oranje O20. Later focuste hij zich volledig op het assistentschap in Zwolle, maar in het voorjaar van 2018 vertrok Lodeweges definitief naar de KNVB toen bleek dat toenmalig bondscoach Ronald Koeman de ervaren Lodeweges aan zijn staf wilde toevoegen. Na het vertrek van Koeman naar FC Barcelona vorig jaar, was Lodeweges een periode lang interim-bondscoach. Onder Frank de Boer zat de oefenmeester de voorbije maanden als assistent op de bank van Oranje en was hij deze zomer actief op het EK. Nu keert Lodeweges dus weer terug in Zwolle.

 

Dwight Lodeweges: ,,Toen PEC Zwolle contact met mij opnam na mijn vertrek onlangs bij de KNVB, heb ik niet lang na hoeven denken. Ik heb hier in al die jaren met verschillende mensen ontzettend fijn samengewerkt. Ik ken de club, maar ook heel veel (jonge) spelers uit de eerste selectie waar ik onder andere als high potential coach mee heb gewerkt. PEC Zwolle heeft mij destijds, toen ik door de KNVB gevraagd werd voor assistent-bondscoach, de kans gegeven die ervaring aan te gaan. Daar ben ik de club nog altijd dankbaar voor. Het is geen geheim dat ik graag op het veld sta om met die jongens aan de gang te gaan. Ik zie hier een mooie uitdaging voor mij weggelegd waar ik alle energie die ik in me heb in ga stoppen.”

 

Technisch manager Mike Willems: ,,Dwight is gepokt en gemazeld. Hij weet met zijn ervaring en altijd aanwezige enthousiasme iedere speler waarmee hij werkt beter te maken. Dat heeft hij in het verleden, en niet alleen bij PEC Zwolle, veelvuldig laten zien. Daarnaast is het een groot voordeel dat hij vanuit zijn eerdere periodes in Zwolle de club, de clubcultuur en veel jonge spelers vanuit zijn tijd bij de KNVB kent. Als je als club de kans krijgt om iemand als Dwight bij je trainersstaf te voegen, moet je dat direct doen. Ik ben blij dat het na twee eerdere pogingen nu wel is gelukt en dat de intentie om samen te werken van beide kanten vanaf het begin zo sterk was en wens Dwight heel veel succes toe bij dit nieuwe hoofdstuk in zijn imposante carrière.”

 

Deel dit artikel: