Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Dick Schreuder verklaart opmars PEC Zwolle

PEC Zwolle draait best wel verassend uitstekend na de winterstop: in vier wedstrijden haalde de ploeg van trainer Dick Schreuder maar liefst tien punten. Desondanks is de Overijsselse club nog steeds de hekkensluiter in de eredivisie. Mees de Wit is één van uitblinkers onder de oefenmeester, die met aanvallend voetbal sterk spel aan resultaten koppelt.

De Wit is in de 5-3-2 formatie die Schreuder hanteert een belangrijke kracht. "Je ziet dat we heel veel druk zetten en daar heel veel kansen uitkomen", vertelt de linkervleugelverdediger aan de NOS. Na de jeugdopleiding van Ajax te hebben doorlopen, vertrok de 23-jarige De Wit naar Sporting Portugal, waar hij voornamelijk in het tweede elftal speelde. "Ik was altijd linksbuiten. In Portugal ben ik omgeturnd tot wingback. Deze formatie is dus ideaal voor mij."

"Ik heb met Nani getraind, Bruno Fernandes en Nuno Mendes die nu bij Paris Saint-Germain zit. Je wordt er echt beter van en sterker." Dit seizoen was de aanvallend ingestelde back goed voor maar liefst vier doelpunten. "Ik heb dit seizoen nog geen lelijke doelpunten gemaakt. Maar als die gemaakt moeten worden, maak ik ze ook gewoon hoor", besluit De Wit lachend.

Schreuder geeft aan waarom hij ondanks de lage klassering op de ranglijst kiest voor een offensieve tactiek. "Ik geloof in het hoge druk zetten, ondanks we geen snelheid achterin hebben. Het gaat erom op welk moment je dat doet en hoe goed je dat doet." Een opmars op de ranglijst lijkt een kwestie van tijd. "Ik focus me op mijn eigen ploeg. We doen het nu heel erg goed, op wekelijkse basis. We moeten niet te veel vooruitkijken."