Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Dick Schreuder eiste meer van zijn spelers

Nadat hij trainer werd van PEC Zwolle heeft Dick Schreuder het roer omgegooid bij de Zwollenaren. Terwijl de ploeg min of meer al gegradeerd was wist hij de ploeg bijna te behouden voor het eredivisieschap. Op het gebied van professionaliteit moest de club grote stappen maken volgens de trainer.

Na de aanstelling van Schreuder gebeurde er iets met PEC, dat bijna het onmogelijke presteerde. "Ik heb veel videobeelden van spelers bekeken, maar ook gekeken naar hoe ze bij andere clubs hebben gespeeld. Ik ben begonnen met ze op posities te zetten die wellicht beter bij ze pasten. Daarna ben ik aan de slag gegaan met ze", vertelt Schreuder in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur.

Schreuder eiste meer van de spelers. Opvallend genoeg is PEC met hetzelfde spelersmateriaal veel beter gaan spelen. "Daar komt discipline, fitheid en bereidheid bij kijken. Dat moest in het dagelijkse werken terugkomen en dat was er niet. We zijn beter gaan spelen, maar haalden ook meer punten en maakten het andere ploegen moeilijker."

"Het gaat er ook om wat professionaliteit inhoudt. Er waren zoveel dingen waarvan ik vond dat ze moesten gebeuren. Er waren ook spelers die in de winterstop weg moesten, omdat ze niet professioneel genoeg waren. Hoe je voor sport moet leven, op tijd komen, dat soort dingen. Iemand die in één week drie keer te laat komt, daar heb ik geen tijd meer voor. Je kunt wel steeds een boete betalen, maar dat werkt niet."

"Ik kan de werkwijze van een andere trainer niet beoordelen, omdat iedereen anders werkt. Ik vond dat het anders moest. De ene werkt met geldboetes, ik ben daar wat minder van. Als je het al niet op kunt brengen om op tijd te komen bij een teambespreking, houdt het bij mij al snel op."