Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

De eerste drie punten zijn binnen voor PEC Zwolle + samenvatting

PEC - Utrecht

Promovendus PEC Zwolle kreeg FC Utrecht op bezoek in het Mac3Park Stadion. Beide ploegen verloren hun eerste twee wedstrijden en dat was voor de Utrechters heel opvallend want miljoen werden weer geïnvesteerd en dat pakt nog niet goed uit. Ook vandaag pakte het niet goed uit want door een strafschop van Ferdy Druijff wist de thuisploeg met 1-0 te winnen. Daarmee is FC Utrecht de enigste ploeg die nog geen doelpunt heeft gemaakt in drie wedstrijden.

De eerste helft kun je kort over zijn want behalve het noodweer boven Zwolle viel daar weinig te genieten voor het publiek. Beide ploegen creëren geen kansen en de thuisploeg had iets de overhand hoe verder de eerste helft duurde. Het meest opvallende moment in de eerste helft was een spijkerharde overtreding van Marouan Azarkan die “slechts” met geel werd bestraft, waar rood op zijn plaats was geweest. Onbegrijpelijk dat de VAR hier niet tegenop trad.
Ook in de tweede helft viel er niet veel te genieten voor het publiek. In de 69ste minuut is het invaller Ryan Flamingo die een overtreding maakt in de zestien en na ingrijpen, nu wel, van de VAR besluit scheidsrechter Laurens Gerrets de bal op de stip te leggen. Spits Ferdy Druijjf ontfermt zich over de bal en faalt niet, al gaat doelman Vasilis Barkas de goede hoek in. Hier bleef het dan bij en wint PEC Zwolle hun eerste wedstrijd van het seizoen.

PEC Zwolle: Jasper Schendelaar, Bram van Polen, Sam Kersten, Thomas Lam, Lennart Czyborra (Anselmo Garcia McNulty), Younes Namli (Bart van Hintum), Zico Buurmeester, Davy van den Berg, Eliano Reijnders (Nico Serrano), Lennart Thy (Odysseus Velanas), Ferdy Druijff
FC Utrecht: Vasilis Barkas, Sean Klaiber, Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Souffian el Karouani, Can Bozdoğan (Oscar Fraulo), Jens Toornstra (Ryan Flamingo), Mats Seuntjes, Marouan Azarkan (Bart Ramselaar), Isac Lidberg (Ole Romeny), Zakaria Labyad (Anthony Descotte)
Scheidsrechter: Laurens Gerrets
Gele kaart(en) PEC Zwolle: Thomas Lam, Davy van den Berg
Gele kaart(en) FC Utrecht: Marouan Azarkan, Mats Seuntjens, Nick Viergever