Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Daijiro Chirino: ,,Doelstelling om volwaardig basisspeler te worden"

Daijiro Chirino (21) is begonnen met voetballen bij ASC Waterwijk en kwam in 2014 binnen bij de voetbalacademie van PEC Zwolle. De verdediger maakte dit seizoen zijn eerste minuten voor PEC Zwolle in de uitwedstrijd tegen Telstar. Het talent die afgelopen dinsdag zijn 21ste verjaardag vierde, maakte op 4 november vorig jaar zijn eerste doelpunt voor de Blauwvingers. Hij maakte die goal uitgerekend tegen de tegenstander van vanavond.

Mooiste momenten bij Zwolle

,,Ik omschrijf mij als een hardwerkende voetballer die altijd 100% geeft. Mijn kwaliteiten verschillen per positie. Als ik centraal speel, dan ben ik goed in het opbouwen. Ik ben dan ook aanvallend sterk en verdedigend snel. Als ik wingback speel, dan breng ik veel snelheid voorin met mij mee en sta ik goed mijn mannetje. Een voorkeur heb ik niet, want het hangt per tegenstander af waar ik het beste tot mijn recht kom. Ik heb veel hoogtepunten meegemaakt bij het eerste. Mijn mooiste wedstrijd was mijn debuut. Er kwam veel emotie bij kijken. Ik was namelijk opgelucht dat ik minuten mocht maken tegen Telstar, want ik had er lang op gewacht. Het was een beloning voor het harde werken in de jeugd. Daar ging het soms niet goed en had ik moeite met mijn ontwikkeling, maar ik ben er goed uitgekomen. Toen ik voor het eerst scoorde tegen TOP Oss, kwam er ook veel emotie los. Het was een mooi moment voor mijn eerste doelpunt, maar de wedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip was ook geweldig. Het was mijn eerste keer in de basis. De daaropvolgende uitwedstrijd tegen Heracles Almelo deze maand was de beste wedstrijd van mij dit seizoen. Ik heb mij goed ontwikkeld. Er waren aan het begin van het seizoen namelijk de nodige punten waar ik aan moest werken en ik heb dat goed opgepakt. Mijn harde werk is nu uitbetaald, maar ik blijf hard werken om mezelf nog meer te verbeteren. Tot nu toe geef ik mij dit seizoen een 6. Er is nog een lange weg te gaan, maar ik heb veel stappen gemaakt: mijn debuut gemaakt, eerste doelpunt, een assist en ik sta de laatste wedstrijden in de basis.

Ontwikkelen om doelen behalen

,,Mijn doelstelling voor dit seizoen is om een volwaardig basisspeler te worden. Het zou mooi zijn om een sterkhouder te worden en deze drive door te zetten in de Eredivisie. In juni heb ik een contract tot 2025 ondertekend. Ik wil mij nog veel meer ontwikkelen en de club helpen om als een goede speler de deur uit te gaan. Het is nu grote mannenvoetbal, dus ik wil volwassener worden. Het is geen tijd meer voor kinderachtige dingen. Aan de bal wil ik beter worden, dus daar kan ik mij nog meer in ontwikkelen als speler in 2023. Persoonlijk wil ik ook volwassener en mentaal sterker worden dit jaar. Er zijn momenten in de jeugd die mij bij zijn gebleven. Ik ben vaak kampioen geworden en ik heb jeugdinterlands voor Nederland gespeeld, dat was in de onder 17 en 18. Vroeger was Sergio Ramos mijn idool. In de selectie is Bram van Polen mijn inspiratiebron. Bram heeft veel ervaring. Hij is op leeftijd, maar elke week laat hij zich van zijn beste kant zien. Ik kan van hem leren om een beter mens en persoon te worden. Ik hoop niet dat ik iemand vergeet, maar met Gabi, Thomas, Chardi, Rav en Samir heb ik in de jeugd gespeeld. We hebben een jong team, maar ik kan met iedereen goed in de selectie.”

,,De wedstrijd tegen TOP Oss benader ik zoals iedere andere wedstrijd. Ik heb een standaard voorbereiding op de wedstrijd. Om 09:00 gaat de wekker. Ik ga dan ontbijten en later op de dag een stukje wandelen. Om 17:00 kom ik aan op de club. Ik geef tijdens de wedstrijd altijd 100%. Als ik na de wedstrijd minuten heb gemaakt en lekker heb gespeeld, dan ben ik tevreden. We zijn scherp en willen goed spelen om een hoog niveau te halen. We gaan er alles aan doen om de drie punten in Zwolle te houden.´´