Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Bram van Polen verbaasd over slecht FC Groningen

Zowel bij Fortuna Sittard als bij PEC Zwolle waren ze afgelopen zondag verbaasd over de makkelijke overwinning van RKC Waalwijk op FC Groningen. Bij rust stond het al 3-0 en de eindstand werd 3-1. Door deze zege is RKC bijna zeker van handhaving in de eredivisie.

Daardoor is er nog maar één plekje te vergeven die rechtstreekse handhaving betekent en daar zijn Fortuna Sittard en PEC Zwolle voor in de strijd. Eerder vond Zian Flemming het al verbazend over het verloop van de wedstrijd in Waalwijk en sluit Bram van Polen zich daarbij aan. Bram van Polen zei dat hij hetzelfde dacht als Zian Flemming en dacht ook waarom staat FC Groningen zo te kutten en waarom speelt die Dankerlui de bal niet wat harder terug op zijn keeper en waarom loopt Bart van Hintum onder twee ballen door?  Om moedeloos van te worden zegt van Polen want RKC is nu aardig uit zicht.

PEC is nog altijd één van drie hekkensluiters en staat op doelsaldo boven Sparta en Willem II, drie punten onder Fortuna Sittard. Zaterdag is het eerst FC Twente-Fortuna en daarna PEC-FC Utrecht. "Ik reken me suf. Zo van: als Fortuna Sittard nou verliest van FC Twente en wij zouden winnen van FC Utrecht. In dat geval zouden we naar plek 15 stijgen. Maar ja, áls hè?", rekent de routinier voor. "Misschien dat ik er gewoon ook maar mee moet stoppen ook, al dat gereken, wanneer ik ergens voor een rood stoplicht sta of mijn tanden aan het poetsen ben. Je valt van de ene verbazing in de andere."

Op basis van het veldspel hoort PEC in elk geval in de Eredivisie, kreeg Van Polen te horen toen hij zondag te gast was in Studio Voetbal. "Ja, ik hoorde het. En ik geloof ook echt dat wij van de onderste clubs het leukste voetbal spelen. Niet elke ploeg durft, zoals wij, in de Arena te voetballen tegen Ajax. Maar of dat uiteindelijk de doorslag gaat geven? Ik hoop het, denk het ook wel. Alleen: momenten zijn bepalend."