Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Belangrijke spil van PEC Zwolle, Davy van den Berg, tekent contract tot medio 2025

 

PEC Zwolle meldt op hun website dat men de optie in het contract van de 23 jarige middenvelder Davy van den Berg heeft gelicht en dat betekend dat hij nu tot medio 2025 onder contract staat in Zwolle. Davy van den Berg kwam vorig jaar zomer over van FC Utrecht en heeft zich uitstekend ontwikkelt in Zwolle dan dat heeft geloond tot een contract. Hij knokte zich na een paar maanden in de basis en uiteindelijk leidde dat naar promotie in de Eredivisie. Hij kwam tot drie doelpunten en zeven keer een assist. Ook onder de nieuwe trainer Johnny Jansen is hij basisspeler en inmiddels heeft hij zijn score van het vorig inmiddels al geëvenaard. 
Davy van den Berg zei zelf ‘Bij mijn komst naar Zwolle zei ik dat ik vol ambitie zat. Dat zit ik anderhalf jaar later nog steeds. Het is fijn dat de lat voor mij steeds hoger gelegd wordt, dat ik meegegroeid ben met het team en ook in de Eredivisie mijn visitekaartje heb kunnen afgeven. Ik ben daarnaast blij dat de optie nu gelicht is, zodat ik me kan blijven focussen op PEC Zwolle.”

Technisch manager Mark Coonen reageert: ,,Davy ontwikkelt zich stormachtig tot een sterkhouder van onze ploeg, vandaar dat we het belangrijk vinden zijn optie nu te lichten. Hij is door zijn manier van voetballen en goals ook dit seizoen heel belangrijk voor de ploeg.”