Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

AZ wil Mees de Wit

Mees de Wit moet de eerste aanwinst worden van AZ deze zomer. De Telegraaf meld dat AZ nadrukkelijk de pijlen heeft gericht op de speler van PEC Zwolle en heeft volgens het medium al een bod uitgebracht op de 23 jarige Mees de Wit die zich dit seizoen prima ontwikkelt in Zwolle. Zowel PEC Zwolle als AZ hebben goede hoop dat men tot een akkoord komt ook omdat er meer belangstelling is voor de speler en dan vanuit Nederland maar ook vanuit het buitenland.

De Wit is dit seizoen één van de weinige lichtpuntjes bij de hekkensluiter van de Eredivisie. De aanvallende linksback scoorde in 22 eredivisie duels al vier keer. Hij ligt nog tot medio 2023 vast bij PEC, met de optie voor nog een seizoen. Hoeveel de Blauwvingers aan hem hopen te verdienen en of een eventuele degradatie gevolgen heeft voor de prijs, is niet duidelijk. De Wit kwam afgelopen zomer over van Sporting Portugal B, nadat hij eerder actief was in de jeugd van Ajax.

Bij AZ kan De Wit herenigd worden met Dani de Wit, met wie hij samenspeelde in de Amsterdamse jeugdopleiding. Zijn komst past goed binnen het transferbeleid van de Alkmaarders, die zich nadrukkelijk richten op de Nederlandse markt en dan vooral op jonge spelers met potentie. Eerder werden onder meer Dani de Wit, Sam Beukema, Zakaria Aboukhlal en Vangelis Pavlidis naar het AFAS Stadion gehaald.