Nieuws

Ard Langerer, ik heb het niet goed gedaan bij PEC Zwolle

Art Langeler stapte anderhalve maand geleden verrassend op bij PEC Zwolle en vervolgens werd het stil. Nu gaat hij op LinkedIn uitgebreider in op zijn vertrek.

Ard Langeler is werkloos en weet nog niet wat hij wil gaan doen. Op LinkedIn houdt hij zijn volgers op de hoogte van zijn zoektocht. Hij begint met een boodschap voor alle PEC Zwolle-aanhangers. 'Alles wat ik de komende weken schrijf is niet bedoeld als aanval op wie dan ook', laat hij weten.

'Dat ik geen trainer meer ben bij PEC ligt alleen aan mezelf, ik heb het niet goed gedaan en heb daar de consequenties van genomen. Ik verwijt niemand iets behalve mezelf, heb alles te danken aan deze mooie club en hoop dat het snel beter zal gaan!'

'Helaas afscheid genomen'
Op de website van de club geeft algemeen directeur Marcel Boudesteyn bijna gelijktijdig aan niets dan respect te hebben voor de keuze van Langeler om te vertrekken. 'De consequentie was dat we helaas afscheid hebben moeten nemen van Art Langeler en Dwight Lodeweges, die te kennen gaven niet verder te kunnen en te willen binnen PEC', aldus Boudesteyn.

Met Dick Schreuder staat er een nieuwe trainer voor de groep. Hij heeft het lek nog niet boven gekregen: PEC Zwolle staat na achttien speelronden op de laatste plaats in de eredivisie met een achterstand van zeven punten op nummer zestien Sparta.