Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Ard Langeler vlak voor PEC-afscheid door vakantievierende directeur Marcel Boudesteyn berispt

Aan het vertrek van trainer Art Langeler bij PEC Zwolle ging een opmerkelijke clash met algemeen directeur Marcel Boudesteyn vooraf, meldt Voetbal International. Langeler werd na de thuisnederlaag tegen SC Cambuur tot de orde geroepen door Boudesteyn, die op vakantie was in Noorwegen.

De oud-middenvelder van PEC, rond de eeuwwisseling nog FC Zwolle geheten, trad op 1 november aan als opvolger van Adriaan Visser en ging volgens VI 'als een olifant door een porseleinkast'. De eredivisie hekkensluiter verloor op 6 november kansloos van Cambuur en dat bleek achteraf de laatste wedstrijd met Langeler als trainer. Boudesteyn was nog op vakantie, maar stuurde Langeler een e-mail met het verzoek om een plan van aanpak te presenteren, waarmee de sportieve ommekeer ingezet zou moeten worden.

Deze benadering viel Langeler rauw op het dak. 'De trainer is verrast en geïrriteerd. Hij heeft nog niet eens persoonlijk kennisgemaakt met de nieuwe directeur en reageert op woensdag koeltjes dat ze na diens terugkomst uit Scandinavië wellicht eens kunnen afspreken', schrijft VI. Langeler wordt een week later op het kantoor van Boudesteyn ontboden en kondigt dan zijn vertrek aan, tot verbazing van velen binnen de club. De trainer zou overigens nog wel een deel van zijn salaris meekrijgen, hoewel hij uit eigen beweging is opgestapt.

In dezelfde week waarop Langeler zijn vertrek bekendmaakt, wordt met Dick Schreuder al een opvolger gevonden. De bij Vitesse losgeweekte assistent speelde in de jaren negentig samen met Boudesteyn bij FC Groningen en stond intern al op een lijstje. Het functioneren van Boudesteyn zou overigens vraagtekens oproepen in Zwolle. De directeur was vlak na zijn aantreden dus al op vakantie en is ook nog hoofdtrainer van amateurclub Be Quick, waardoor hij relatief weinig tijd doorbrengt op de club. De nummer laatst van de Eredivisie heeft echter juist behoefte aan 'een leider, die 24/7 bezig is de club uit het moeras te trekken', klinkt het.