Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Piet Schrijvers overleden.

Met grote droefenis heeft PEC Zwolle kennisgenomen van het overlijden van voormalig doelman en trainer van de club, Piet Schrijvers. In zijn tijd als keeper van Zwolle groeide Schrijvers uit tot clubicoon en droeg hij de bijnaam ‘De Bolle van Zwolle’. Schrijvers is 75 jaar geworden.

In 1983 streek Schrijvers, afkomstig van Ajax, op 36-jarige leeftijd neer in Zwolle. Destijds gold hij als één van de topaankopen van Marten Eibrink, die onder anderen ook Cees van Kooten en Johnny Rep naar Zwolle wist te halen. De international van Oranje, die ook in zijn tijd als doelman in Zwolle nog voor het Nederlands Elftal uitkwam, sloot in 1985 zijn loopbaan als speler af.

Na dat seizoen werd Schrijvers assistent-trainer van toenmalig coach Co Adriaanse. Midden jaren ’90 stond Schrijvers ook nog kortstondig als hoofdtrainer aan het roer in Zwolle.

PEC Zwolle wenst de familie, vrienden en andere nabestaanden van Piet Schrijvers alle kracht toe om dit verlies te dragen. Vrijdagavond, wanneer PEC Zwolle thuis Willem II ontvangt, zal stil worden gestaan bij het overlijden van Schrijvers.

0fac00fa-52f9-4d33-8fa5-cf25aa19aa42