Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle wint en pakt periodetitel

PEC Zwolle heeft vier weken na haar laatste wedstrijd weer gewonnen. In het MAC3PARK Stadion komt het twee keer achter, maar weet het Almere City uiteindelijk toch op de knieën te krijgen: 3-2.

De avond begon met een knetterende vuurwerkshow, gevolgd door een minuut ter nagedachtenis aan de Braziliaanse voetballegende Pelé, die vorige week donderdag overleed. Bij PEC Zwolle zat Ryan Thomas weer bij de wedstrijdselectie. De openingsfase begon met een gele kaart voor Bram van Polen, die iets te fel een duel aanging.

 

Almere breekt de ban

Na twee kansen voor Rav van den Berg en Luis Görlich pakte Almere City FC de leiding. José Pascual Alba Seva was de doelpuntenmaker. Direct probeerde PEC Zwolle de wedstrijd weer in evenwicht te brengen. Dit lukt na precies een half uur spelen. Thomas van den Belt, die vorig jaar de eerste en laatste goal van het jaar voor zijn rekening nam, noteerde ook nu het eerste PEC Zwolle-doelpunt van het jaar. Met veel gevoel krulde de middenvelder de bal in de verre hoek. Aan het einde van de tweede helft kregen achtereenvolgens Younes Taha, Lennart Thy en nog eens Rav van den Berg de kans op 2-1.

 

Benenbreker

De tweede helft begon ook spectaculair, want Zwolle kreeg uit een hoekschop bijna de 2-1 op het scorebord. Voor Jorrit Smeets kwam er al snel een einde aan het duel. De speler kon na een smerige overtreding op Bram van Polen het veld verlaten. Het was een wonder dat Van Polen de strijd nog kon voortzetten. Ondanks het mannetje meer, veroverde Almere andermaal een voorsprong. In de 55ste minuut schoot Jeredy Hilterman de bal uit een schier onmogelijke hoek in het dak van het doel. Zwolle probeerde direct orde op zaken te stellen en na een paar missers wist Davy van den Berg met zijn eerste goal in Zwolse dienst de gelijkmaker te scoren: 2-2. Direct daarna bracht trainer/coach Dick Schreuder Gervane Kastaneer, Sven Zitman en niemand minder dan Ryan Thomas. De Nieuw-Zeelander maakte na lang blessureleed zijn rentree op het veld.

 

Griekse kers op de taart

Met Thomas binnen de lijnen ging de jacht op de winnende door en die kwam er ook toen een andere invaller, Tolis Vellios, er vier minuten voor het sluiten van de markt de 3-2 van maakte. Dan was er ook nog de strijd om de tweede periodetitel. Die was ineens levend na de Zwolse 3-2, maar omdat Heracles Almelo in blessuretijd de winnende leek te scoren op bezoek bij Jong AZ ging die vlieger niet op. Althans, dat lag in de lijn der verwachting. Maar nog dieper in blessuretijd maakten de Alkmaarders gelijk waardoor de tweede periodetitel (Zwolle had bovendien nog een kans gehad bij het inhaalduel tegen Roda JC Kerkrade) alsnog in de wacht werd gesleept. Het maakte de toch al niet saaie avond alleen maar mooier.

 

Donderdag staat voor PEC Zwolle de volgende wedstrijd alweer op het programma. In De Kuip is Feyenoord de tegenstander in de tweede ronde van de KNVB Beker. De aftrap is om 21:00 uur.

 

PEC Zwolle – Almere City FC: 3-2 (1-1).

Toeschouwers: 13.124

Scheidsrechter: Manschot 

Rode kaart: 52. Smeets (Almere City FC)

Gele kaarten: Van Polen, Van Hintum, (PEC Zwolle), Hilterman, Etemadi, Van Bruggen en Barbet (Almere City FC)

 

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Görlich (66. Thomas), Van Polen, R. van den Berg (66. Kastaneer), Van Hintum (73. Chirino), Landu (73. Vellios), Van den Belt, D. van den Berg (66. Zitman ), Taha, Lagsir en Thy.

 

Opstelling Almere City: Bakker, Rojo, Barbet, Van Bruggen, Akujobi, Post (46. Ritmeester van de Kamp), Peña (80. Pouwels), Hilterman (80. Hilterman), Smeets, Alhaft en Pascu.

 

Scoreverloop:

25. Pascu 0-1

31. Van den Belt 1-1

55. Hilterman 1–2

65. D. Van den Berg 2-2

86. Vellios 3-2