Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle verliest van concurrent Fortuna Sittard en raakt weer achterop.

Een echte degradatiekraker vanavond in Zwolle als PEC Zwolle Fortuna Sittard ontvangt. Het verschil op de ranglijst is 3 punten en als PEC Zwolle wint zijn ze dan van de laatste plaats af en gaan op doelsaldo dan de Limburgers voorbij. Het vertrouwen bij PEC Zwolle zal iets toegenomen hebben na het punt dat men haalde in Groningen.

Trainer Dick Schreuder begon met deze elf:

Kostas Lamprou

Sam Kersten, Yuta Nakayama, Thomas van den Belt, Siemen Voet

Eliano Reinders, Rico Strieder, Mees de Wit

Dean Huiberts

Gervano Kastaneer, Luka Adzić

Bank: Jasper Schendelaar, Mike Hauptmeijer, Mark Pabai, Rav van den Berg, Gabi Caschili, Elikia Mbinga, Ryan Koolwijk, Slobodan Tedic, Samir, Lagsir, Chardi Landu,

Sjors Ultee begon met deze elf:

                                                  Yannick van Osch

Michael Tirpan, Nigel Lonwijk, Andreas Samaris, Roel Janssen, Georghe Cox

                      Tesfakdet Tekie, Deroy Duarte, Ben Rienstra

                                     Mats Seuntjes, Zian Flemming

Bank: Ruben van Kouwen, Felix Dornebusch, Ivo Pinto, Stijn Hogervorst, Arianit Ferati, Yigit Celtik, Richie Musamba, Emil Hansson, Samy Baghdadi, Toshio Lake, Bassala Sambou, Tijjani Noslin

Enkele PEC Zwolle supporters kwamen het stadion binnen en riepen wat leuzen en vertrokken na ongeveer 15 seconden weer,

Edwin van de Graaf mag de wedstrijd in goede banen leiden. In de 2e minuut is het Mees de Wit die een schot waagt en zijn bal gaat in het zijnet. Vijf minuten later is het aan de andere kant Mats Seuntjes die eens uithaalt maar Kosta Lamprou stopt de bal. In de 19e minuut de grootste kans tot dan toe als Zian Flemming aan buitenspel ontsnalt en hij wordt nog lastig gevallen door Siemen Voet maar die schud hij van zich af maar hij krijgt de bal niet langs Kostas Lamprou. Een minuut later een moment van scheidsrechter van de Graaf want Roel Janssen vangt Gervane Kastaneer op maar als Gervane Kastaneer hem voorbij wil krijgt hij de arm van Gervane Kastaneer in het gezicht en dat kost Gervane Kastaneer een gele prent.

PEC Zwolle moet dan noodgedwongen wisselen in de 26ste minuut als Dean Huiberts geblesseerd raakt na een tackle en niet verder kan en komt Mark Pabai hem vervangen. PEC Zwolle heeft in het eerste half uur voor de thuisploeg maar de gasten zijn toch iets gevaarlijker. Zo moet Yuta Nakayama een blok zetten op een schot van Zian Flemming en Mats Seuntjes komt nog een keer vrij voor Kostas Lamprou en neemt de bal aan maar als hij direct geschoten had dan had het gevaarlijk kon worden. Gescoord werd er niet en zo gaan beide ploegen met 0-0 de rust in.

Twee ongewijzigde ploegen beginnen aan de 2e helft. In de 3e minuut na rust krijgt Yuta Nakayama een gele kaart na een overtreding. Het eerste gevaar in de 2e helft komt van Zwolsche kant als via de omschakeling de ploeg de bal lang speelt en Luka Adzić bijna de bal krijgt maar keeper Yannick van Osch komt heel ver zijn goal uit en kan op het laatste moment de bal weg werken. Rico Strieder probeert dan de bal nog bij Gervane Kastaneer te krijgen maar de bal wordt weggewerkt.

In de 54ste minuut gaat Mats Seuntjes via de linkerkant door en trekt de “16” binnen en schiet bijna op de achterlijn en bijna verschalkt hij de korte hoek Kostas Lamprou maar de keeper kan er zijn vingers nog tegen te krijgen om een goal te voorkomen. In de 59ste minuut krijgt Nigel Lonwijk een gele kaart nadat hij een snelle counter van PEC Zwolle verhinderd door een overtreding te maken.

In de 63ste minuut wordt er dan gescoord als Mats Seuntjes de bal voorbrengt en Zian Flemming schiet maar de bal niet goed raakt, de bal gaat heel hoog en Kostas Lamprou komt eruit en wil de bal vangen maar hij mist de bal en via het hoofd van Ben Rienstra en de dikke teen van Nigel Lonwijk staat het 0-1.

PEC Zwolle gaat in de 73ste minuut wisselen en haalt Luka Adzić en Rico Strieder naar de kant en hun paalsten worden ingenomen door Slobodan Tedić en Samir Lagsir.

PEC Zwolle zet aan en zet Fortuna onder druk en probeert de gelijkmaker te forceren. Dat is ook het minste wat de ploeg kan doen als je ziet in welke positie de ploeg zit. Fortuna brengt nog Ivo Pinto voor de moegestreden Mickael Tirpan. PEC Zwolle gaat door waar het mee bezig was en dat is de gasten achteruit drukken en op jacht gaan naar de gelijkmaker. Sam Kersten moet dan met een blessure in de 84ste minuut het veld verlaten en komt Rav van den Berg erin en dan komt ook nog Chardi Landu voor Thomas van den Belt. Een offensieve wissel maar veel keus heeft Dick Schreuder niet, hij moet.

PEC Zwolle probeert een gaatje te vinden en Fortuna staat bijna met het hele elftal dondom de zestien. Ivo Pinto krijgt nog een gele kaart na het onderbreken van een veelbelovende aanval. Er komen dan 5 minuten extra tijd bij en in de eerste minuut brengt PEC Zwolle de bal voor en komen 2 spelers van Fortuna met elkaar in botsing en doelpuntmaker Nigel Lonwijk heeft veel bloed aan het hoofd. Een scheur bij de wenkbrauw maar de schade valt op zich nog mee. Wat PEC Zwolle ook probeert het zit er gewoon niet in. Dit PEC Zwolle heeft geen ploeg om degradatievoetbal te spelen en het zal toch moeten. Het seizoen is nog lang en dat is een schrale troost voor de thuisploeg, vanavond verliest het met 0-1 van concurrent Fortuna Sittard. Na zo’n goede wedstrijd de vorige week in Groningen en dan vanavond zo’n wedstrijd op de mat leggen is onbegrijpelijk.