Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle pakt drie punten in Kerkrade

rodapec

Dankzij een wereldredding van Jasper Schendelaar in extremis heeft PEC Zwolle niet één maar drie punten overgehouden aan de verre uitwedstrijd in Kerkrade. Tegen Roda JC leek het door twee goals van Lennart Thy en Thomas van den Belt een zorgeloze avond te beleven, maar in het laatste kwartier kwam daar verandering in. De Limburgers kwamen via Lennard Hartjes terug tot 1-2 en zagen doelman Schendelaar met een buitgengewoon knappe redding een Limburgs feestje verstieren.

Ten opzichte van vrijdag tegen TOP Oss één wijziging in de basiself van PEC Zwolle. Daijiro Chirino speelde in plaats van Luis Görlich. Dat betekende dat Bram van Polen wederom ontbrak en de aanvoerdersband wederom om de bovenarm van Bart van Hintum zat.

PEC Zwolle slaat toe

Het eerste half uur gebeurde bitter weinig in het Parkstad Limburg Stadion. PEC Zwolle had veelvuldig de bal, maar was in de eindfase te onzorgvuldig. Behoudens een schot van Bryan Limbombe in het zijnet naast Jasper Schendelaar konden er geen kansen worden genoteerd. Toch stond het halverwege 0-2. Lennart Thy wist met de eerste poging op doel direct te scoren. De credits konden naar Daijiro Chirino, die na een vlot lopende aanval over de rechterflank de bal panklaar legde voor de spits. Vijf minuten later was het opnieuw raak. Nu was het Thomas van den Belt die van een meter of veertien de trekker overhaalde. Via het aluminium viel de bal binnen en daarmee was het 0-2. Thy kreeg vijf minuten voor rust nog de kans op zijn tweede, maar doelman Monit Nicolas gooide zichzelf voor de bal en voorkwam daarmee dat alle spanning uit het duel wegvloeide.

Aansluitingstreffer

Ook in de tweede helft gebeurde lange tijd maar weinig. Thomas Beelen kwam na een sterke actie van Ryan Thomas tot een schotkans, maar kreeg de bal niet binnen. Twintig minuten voor tijd schakelde Roda JC een tandje bij. Via Dylan Vente, tot dan toe in de broekzak van Beelen, kreeg het een grote kans op de aansluitingstreffer. Deze bal ging nog naast, maar de 1-2, die in die fase echt in de lucht hing viel een kwartier voor tijd alsnog toen Hartjes de bal achter Schendelaar wist te prikken: 1-2. Het was het beginsignaal voor een slotoffensief van Roda JC. Dat slotoffensief kwam maar moeizaam op gang, maar het venijn zat ‘m in de staart. In de vierde minuut van in totaal vijf minuten leek Boyd Reith de gelijkmaker op zijn naam te zetten, maar via de paal ging de bal het doel van PEC Zwolle weer uit. Een halve minuut later ging het Parkstad Limburg Stadion uit z’n dak toen invaller Jamie Yayi Mpie de 2-2 leek aan te tekenen, maar een magistrale redding van Schendelaar voorkwam dat. Daarna ging de bal voorlangs waardoor Zwolle met hangen en wurgen overeind bleef.

De volgende wedstrijd is wederom op maandag. Op 6 februari is in Amsterdam Jong Ajax om 20:00 uur de tegenstander.

Roda JC Kerkrade – PEC Zwolle: 1-2 (0-2).

Toeschouwers: 7.002

Scheidsrechter: Van der Laan

Gele kaart: D. van den Berg (PEC Zwolle)

Opstelling Roda JC Kerkrade: Nicolas, Douglas, Hartjes, Limbombe, Vente, Bijleveld, Röseler, Lambrix, Ouaissa, Van der Heide en Reith.

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Van Hintum, Van den Belt, Thy, D. van den Berg, Kersten, Taha, Lagsir, Chirino, Thomas en Beelen.

Scoreverloop:

32’ Thy 0-1

37’ Van den Belt 0-2

73’ Hartjes 1-2