Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle kan het niet bolwerken in Heerenveen

PEC Zwolle moest op de zondagmiddag op bezoek bij de oude club van trainer Johnny Jansen het Friese SC Heerenveen. De trainer had zijn terugkeer in Heerenveen vast anders voorgesteld want zijn huidige ploeg was niet opgewaasen tegen zijn oude club en gingen met 2-0 de bietenbrug op.

Naast de langdurig geblesseerden Ryan Thomas, Zico Buurmeester en Ferdy Druijf moest de trainer van PEC Zwolle het in Friesland doen zonder sterkhouders Davy van den Berg (schorsing) en Younes Namli (blessure). Tot overmaat van ramp haakte de zieke doelman Jasper Schendelaar ook op het laatste moment af en zo kon Mike Hauptmeijer zijn debuut in het betaald voetbal maken. Ook Filip Ktastev mocht voor het eerst zijn opwachting maken. Bij de Friezen stond oud PEC Zwolle doelman Mickey van der Hart onder de lat.

De eerste helft kenmerkte zich door weinig attractieve momenten. Silvester van der Water ondernam de eerste doelpoging namens PEC en aan de overkant probeerde ook Thom Haye het van afstand. Pelle van Amersfoort kreeg de eerste echte kans in de wedstrijd en Mike Hauptmeijer moest redding brengen op zijn hard en laag schot.

Het duel leek af te stevenen op een doelpuntloze ruststand, maar op slag van de pauze kreeg Heerenveen vrijwel uit het niets een strafschop. Filip Krastev kwam veel te opportunistisch invliegen en bracht daardoor Osame Sahraoui ten val in het zestienmetergebied. De toegekende strafschop werd feilloos binnengeschoten door Anas Tahiri: 1-0.

PEC kwam aan het begin van het tweede bedrijf met meer lef uit de kleedkamer en dat leidde tot een aardige mogelijkheid voor Thomas Lam. De Finse centrumverdediger dook op voor het vijandelijke doel, maar vond Mickey van der Hart op zijn weg.

 

Dat het aanvalsspel van PEC teveel gestoeld is op de bevliegingen en ingevingen van de afwezige Younes Namli bleek ook vandaag in het Abe Lenstra Stadion. Ondanks een korte opleving na rust bleven de tandeloze Zwollenaren moeite hebben om kansen te creëren en was het in offensief opzicht te matig.

Halverwege de tweede helft wisten de gastheren de score te verdubbelen door toedoen van Pelle van Amersfoort. De spits ontsnapte aan buitenspel en wipte vakkundig de 2-0 achter Hauptmeijer. Het bleek de definitieve doodsteek voor PEC Zwolle dat terecht onderuit ging in Friesland en voor de derde keer op rij een wedstrijd verliest in de Eredivisie.

SC Heerenveen: Mickey van der Hart, Oliver Braude, Sven van Beek, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert, Thom Haye, Simon Olsson, Patrik Wålemark (Che Nunnely), Luuk Brouwers (Anas Tahiri, Syb van Ottele), Osame Sahraoui (Daniel Karlsbakk), Pelle van Amersfoort

PEC Zwolle: Mike Hauptmeijer, Bram van Polen, Sam Kersten, Thomas Lam, Anselmo Garcia McNulty, Anour el Azzouzi, Filip Krastev (Teun Gijselhart), Silvester van der Water (Apostolos Vellios), Odysseus Velanas (Mohamed Oukhattou), Eliano Reijnders (Anthony Fontana), Lennart Thy

Scheidsrechter: Robin Hensgens

Gele kaart(en) SC Heerenveen: Anas Tahiri, Sven van Beek, Oliver Braude

Gele kaart(en) PEC Zwolle: Eliano Reijnders, Filip Krastev